Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 18:27:00

Суворе покарання за браконьєрство

16.02.2015   14:38

Працівниками Державної екологічної інспекції у Чернігівської області спільно із працівниками ЛВ УМВС у річковому порту м. Чернігів 30.07.2014 здійснено рейдову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в галузі збереження рослинного і тваринного світу на території Ріпкинського району Чернігівської області.

Під час рейду на водоймі урочища «Замглай» біля с. Вишневе Ріпкинського р-ну Чернігівської області невідомі люди здійснювали незаконний лов риби сітками. Під час затримання порушників з’ясовано, що це  мешканці м. Ніжин.

Після отримання слідчим Ріпкинського РВ УМВС в Чернігівській області рішення місцевого суду  проведено огляд транспортних засобів, при огляді виявлено:
- сітки рибальські – 24 шт.( загальна довжина – 1040 м.);
- риба свіжа близько 200 кг ( збитки становлять – 8058 грн.) ;
- човен гумовий – 2 шт. та інші приладдя.

По даній справі органами внутрішніх справ розпочато кримінальне провадження щодо вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 249 КК України (браконьєрство).

Рішенням Ріпкинського районного суду Чернігівської області визнано «горе рибалок» винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 249 КК України, та призначено покарання у вигляді накладення штрафу на загальну суму 5950 грн., з відшкодуванням збитків у сумі 8058 грн. і конфіскацією незаконно виловленої риби, сіток, човнів, а також автомобіля ВАЗ 21103 та причепа до нього в дохід держави.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини