Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:14:26

В ході відпрацювань житлового сектору рятувальники проводять роз’яснювальну роботу, в тому числі щодо протидії терористичній загрозі

16.02.2015   11:35Агенцiя

Рятувальниками Чернігівщини щотижнево здійснюються відпрацювання житлового сектору громадян, в ході чого до населення доводяться основні вимоги правил безпечної поведінки.

Заходи направлені на те, аби привернути увагу мешканців області більш відповідальніше ставитися до власної та безпеки оточуючих, адже ситуація із загибеллю людей під час пожеж залишається невтішною.

З початку року на території області у вогні загинуло 29 громадян. Такий стан справ вимагає від рятувальників, органів влади й місцевого самоврядування вживати дійових профілактично-роз’яснювальних заходів.

Протягом 9-13 лютого співробітники служби «101» у взаємодії із з представниками органів правопорядку, місцевого самоврядування та соціальних служб провели відпрацювання на території 38 населених пунктів. В ході цієї роботи зверталась увага на протипожежний стан приладів опалення та електромереж у помешканнях непрацюючої категорії населення. В першу чергу, профілактичними оглядами були охоплені житлові будинки самотніх громадян  похилого віку, інвалідів, багатодітних та неблагонадійних родин.

Зважаючи на те, що на території області введено режим підвищеної готовності, рятувальники окремо доводили до населення заходи безпеки при виникненні надзвичайних ситуацій під час терористичної загрози та воєнних дій, а також вручали тематичні пам’ятки й листівки.

Крім того, надані необхідні профілактично-роз’яснювальні матеріали для поновлення інформаційних куточків у консультаційних пунктах при сільських, селищних радах, житлово-комунальних організаціях тощо.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.