Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:09:11

Правоохоронці попереджають - стережіться автокрадіїв

13.02.2015   07:47Агенцiя

Крадіжки з автівок посідають окреме і особливе місце в переліку злочинів, які реєструються у міліцейських зведеннях.

Судячи з проведеного правоохоронцями аналізу, крадіжки скоюються під прикриттям ночі. Але дуже часто потерпілі самі провокують та полегшують зловмисникам роботу своєю недбалістю, залишаючи автомобілі без нагляду на тривалий час вдень, або взагалі на цілу ніч просто неба, не використовуючи ніяких охоронних пристроїв.

Власники автомобілів, нехтуючи всіма правилами безпеки, залишають в салонах своїх автівок гроші, документи, магнітоли. Це в свою чергу привертає увагу автомобільних злодіїв.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, є два види жертв автомобільних крадіїв. По-перше, це автомобілі, в салоні яких власники залишають цінні речі і їх добре видно через скло. Тому навіть кількахвилинне залишення без нагляду такої автівки може дорого коштувати її господарю, по-друге, це автомобілі, які власники залишають без нагляду на цілу ніч біля будинків.

З автомобілів, які власники залишають без нагляду, особливо в нічний час, злодії викрадають акумулятори, карбюратори магнітоли, реєстратори та інше оснащення. Також останніми днями в обласному центрі почастішали випадки, коли злодії залишають автівки без коліс. Міліція працює, виявляє та затримує охочих до чужого майна зловмисників, але вилучити викрадене не завжди вдається. Тому аби убезпечити себе від загрози бути обікраденим, слід дотримуватися певних правил, які мінімізують ризик стати жертвою.

Наведемо лише найпростіші з них:
1. В обов'язковому порядку обладнайте автомобіль сигналізацією, вона не лише попередить крадіжку, але й відлякає зловмисника, адже крадії воліють краще мати справу з «мовчазними» автівками.
2. Замикайте автомобіль, навіть якщо виходите з нього на кілька хвилин.
3. На ніч ставте автомобіль в гараж, оснащений надійними засувами або на стоянку, яка охороняється. Якщо через будь-які обставини це зробити неможливо, ніколи не залишайте автівку на пустирі чи в іншому місці, де погане освітлення.
4. Не залишайте в салоні автомобіля, особливо на ніч, магнітофон, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи.
Дотриманням цих правил ви мінімізуєте шанси бути обкраденим чим убережете себе від неприємностей.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини