Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 2 травня, 00:47:17

Користуватись сучасними технічними приладами вчаться засуджені Чернігівської виправної колонії № 44

12.02.2015   17:45Агенцiя

З метою підготовки засуджених до звільнення, стимулювання їх корисної ініціативи, розвитку особистого потенціалу, здібностей та навичок, що сприятимуть їх соціальній адаптації після звільнення від відбування покарання в Чернігівській виправній колонії № 44 управління ДПтС України в Чернігівській області проводять заняття із засудженими в системі «Школа підготовки до звільнення».

За гратами у засуджених жінок зовсім інший режим, самостійно господарство жінки не ведуть, а тому і забувають як вести домашні справи. Ще й прогрес не стоїть на місці і дехто із засуджених не знає, що існують сучасні кухонні комбайни, пральні машити й плазмові телевізори та як всім цим користуватись.

Аби для жінок не було шоком все те, що вони можуть побачити після звільнення, співробітники Чернігівської виправної колонії № 44 постійно проводять уроки та психологічно готують засуджених. В спеціально створеному центрі підготовки до свободи засуджені жінки вчаться готувати їжу, перуть у пральних машинах, прасують одяг. Кімната облаштована сучасною побутовою технікою, тут створена домашня обстановка і жінки бачать як все могло б бути.

«Такі заняття краще проводити індивідуально. В колективі жінки інколи можуть соромитись задати те чи інше питання, проте слід зазначити, що на дані заняття засуджені поспішають залюбки, адже тут можна дізнатись щось нове, цікаве та корисне», - зазначає психолог Чернігівської виправної колонії № 44 Лідія Приходько.

Останні новини Чернігівщини

Дмитро Брижинський пояснив, чому не підтримав збільшення розміру компенсації перевізникам у Чернігові 19:49

Начальник Чернігівської МВА Дмитро Брижинський не підтримав пропозицію міськради збільшити щомісячну компенсацію перевізникам з шести до дев'яти мільйонів гривень.

Вітаємо спортсменів спортивного клубу "Чернігів-Щит" із вдалим виступом на чемпіонаті 15:30

У період з 25 до 28 квітня 2024 року в місті Біла Церква проходив Чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед дорослих.

Ангеліна Шепель встановила Національний рекорд у віковій категорії дівчата до 18 років 15:28

У Кам’янець-Подільську триває ІІ етап Кубку України з легкоатлетичних метань, всеукраїнські змагання з легкоатлетичних метань на честь Олімпійських Чемпіонів Ф.Мельник та А. Бондарчука.

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт

Як ветеранам і цивільним порозумітися: запустили новий інформаційний проєкт 15:12

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя.

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам

З 1-2 травня частина громадського транспорту припиняє працювати. Начальник МВА блокує виплати перевізникам 13:49

Протягом 1-2 травня роботу громадського транспорту у Чернігові частково буде зупинено

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини