Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:09:08

У Чернігові студент став першим з громадян, хто отримав біометричний паспорт

12.02.2015   09:24

Щасливим власником паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій із біометричними даними, став студент одного з чернігівських вишів. Цю почесну місію виконала особисто начальник Управління ДМС України в Чернігівській області Ксенія Лук'янець. Подія зацікавила багатьох журналістів, адже всіх турбує питання чи насправді відтепер отримати документ нового зразку стало простіше.

Що ж до самого бланку паспорта, то найбільша відмінність біометричного документа від паспорта для виїзду за кордон старого зразка - це наявність у правій частині обкладинки імплантованого безконтактного електронного носія. У нижній частині лицьового боку обкладинки розміщується спеціальний символ, який свідчить про наявність безконтактного електронного носія.

Минуло рівно 20 робочих днів, не враховуючи дня подачі, як було прийнято першу заяву на оформлення біометричного документа в Управлінні міграційної служби Чернігівщини. Станом на 10 лютого 2015 року в Управлінні прийнято 240 заяв на оформлення та видачу паспорта громадянина України для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій із біометричними даними особи.

Поки що перша робоча станція для оформлення біометричних паспортів встановлена в Управлінні Державної міграційної служби за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 51А, прийом громадян здійснюється в понеділок, середу і п'ятницю з 9:00 до 13:00, в інші дні - з 9:00 до 18:00 години (з перервою з 13:00 до 13:45).

Вже з 12 лютого аналогічна станція запрацює в Мені, а з 25 лютого - в Ніжині та Прилуках. Бажаючі можуть оформити паспорти громадянина України для виїзду за кордон нового зразка двох видів - як з безконтактним електронним носієм (біометричних), так і паспортів, що не містять безконтактного електронного носія.

Інформацію чи консультацію щодо отримання в Управлінні ДМС України в Чернігівській області біометричних документів громадяни можуть отримати, зателефонувавши на «гарячу лінію» за номером (0462) 666-185.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини