Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:47:51

Міський голова поспілкувався з чернігівцями у редакції газети

04.02.2015   10:10

Чернігівський міський голова Олександр Соколов провів "гарячу" телефонну лінію у редакції міської газети "7 дней". Упродовж години керівник міста відповідав на запитання чернігівців. Переважна більшість із них стосувалися актуальних тем життя міста.

Кілька телефонних дзвінків до міського голови надійшло стосовно забезпечення хворих на цукровий діабет інсуліном. За словами Олександра Соколова, фінансування державної програми "Цукровий діабет" у Чернігові здійснюється за рахунок субвенції з обласного бюджету (майже 5 млн. грн.) та за рахунок коштів місцевого бюджету (1,4 млн. грн.). Загальний обсяг фінансування встановлено в розмірі 6 млн. 366 тис. грн., що складає 65,8% від потреби (у минулому році – 56% від потреби). Порівняно з минулим роком, вартість препаратів зросла, тому, на жаль, про 100% забезпечення хворих інсуліном не йдеться, навіть попри допомогу з міського бюджету.

Міський голова підкреслив, що це питання має значну актуальність, оскільки стосується багатьох чернігівців. Олександр Соколов пообіцяв проаналізувати ситуацію із станом забезпечення інсуліном хворих на цукровий діабет у Чернігові та звернутися до центральних органів влади щодо необхідності збільшення фінансування державної програми.

Крім того, чернігівці порушували питання щодо майбутнього Алеї Героїв, розвитку туризму, покращення благоустрою міста, харчування школярів початкових класів у загальноосвітніх школах міста тощо.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.