Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:22:13

Правоохоронці викрили чергових "виборних махінаторів"

04.02.2015   08:41

Минуло вже понад три місяці від виборів до Верховної Ради України, та правоохоронці продовжують і досі виявляти факти фінансових порушень деякими посадовцями під час проведення цієї важливої кампанії.

Ось і працівники сектору державної служби боротьби з економічними злочинами Бахмацького райвідділу внутрішніх справ у ході проведення заходів по виявленню кримінальних правопорушень в бюджетній сфері виявили,

що посадові особи дільничної виборчої комісії під час проведення виборів народних депутатів здійснили привласнення коштів, виділених на оплату робіт по монтажу та демонтажу кабінок для голосування на виборчій дільниці, в сумі 500 гривень.

Як з'ясували в ході розслідування правоохоронці, ці спритні ділки подали до бухгалтерії окружної виборчої комісії фіктивний акт виконаних робіт. Словом, як кажуть у народі: «ловкость рук - и никакого мошенства». Та, як і варто було сподіватися, завдяки пильності та професіоналізму правоохоронців у них це - «не прокотило».

В діях же «махінаторів» вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене винуватому чи перебувало в його віданні) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Словом, крапка в цій кримінальній історії ще не поставлена...

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.