Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 05:17:00

Мобільні групи реагування на надзвичайні ситуації готові до виконання завдань за призначенням

04.02.2015   08:23

На виконання доручень Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо функціонування єдиної державної системи цивільного захисту в режимі підвищеної готовності, 3 лютого проведений тренувальний збір з метою перевірки готовності до дій за призначенням сил та засобів мобільної групи реагування № 1, що базується в м. Чернігові.

Про її оснащення та виконання завдань Уряду, Голові Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергію Бочковському в режимі відео конференції доповів начальник обласного Управління ДСНС Ігор Федоренко.

Зокрема він зазначив, що Чернігівщина готова до оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації.

"Створені 2 мобільні групи, до складу яких входять 29 одиниць техніки та 83 чоловіки особового складу. У щоденному режимі функціонує оперативний штаб, визначені підприємства, установи та організації, інженерна й спеціальна техніка яких залучається до ліквідації надзвичайних ситуацій " - підкреслив Ігор Федоренко.
   
Крім того, було зазначено, що Чернігівською обласною державною адміністрацією з матеріального резерву для додаткового комплектування мобільних груп виділені електростанції, човни, бензопили, електроінструмент, домкрати, газоаналізатори, бензорізи тощо.

До складу груп входять пожежно-рятувальна техніка та обладнання, спецавтомобілі бригад швидкої допомоги, водоканалу та служби газу, автобуси, вантажні автомобілі, крани, екскаватори, польові кухні, пересувний пункт управління, автомобіль радіаційної та хімічної розвідки, а також майно для облаштування мобільних пунктів обігріву.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.