Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:16:47

Біля Дому прав людини, що на Чернігівщині, побито громадського активіста

31.01.2015   12:15

Андрій Маштаков, за походженням із Білорусі, відомий медійний експерт в Україні, який як тренер перебував на навчальній зустрічі громадської організації Ахалар у Домі прав людини під Черніговом, був жорстоко побитий невідомими.

Про це повідомила журналістка Громадського Простору Любов Єремічева, учасниця-тренерка цієї зустрічі.

"Ми йшли втрьох, серед нас був неповнолітній. Вибігло кілька місцевих, одразу пішли на конфлікт, намагалися вдарити. Я вийшлов вперед, прикриваючи неповнолітнього. До місцевих одразу підтягнулися інші. Боря з Колею почали втікати, а я місцевих потягнув на себе. Далі нічого не бачив, бо мене повалили на землю і гамселили ногами", - повідомив Андрій.

Сталося це 30 січня 2015, орієнтовно о 20-20. За словами учасників семінару, вони вийшли в магазин.

Наразі потерпілого забирають у лікарню для подальших оглядів. Міліція у складі чотирьох осіб та швидка вже на місці для з`ясування подробиць.

За словами Андрія, постраждала в основному голова. Двоє інших учасників семінару не постраждали і вже на місці. Андрій сказав, що наразі не пов`язує своє побиття з професійною діяльністю.

Свідок інциденту Борис Чубін, який йшов поруч з Андрієм Маштаковим, коментує:"За кілька метрів від магазину на нас напали сільські хлопці. Мене повалили на землю та кинулися бити. Після нашої спроби побігти по допомогу, наздоганяли наступні 25 метрів. Але нам вдалося втекти".

За словами присутніх, міліція не обіцяє нічого - навряд чи вдасться знайти винуватців. Натомість у розмові із журналісткою Громадського Простору, міліціонери пообіцяли обов`язково знайти винуватців та притягнути до відповідальності.

"Для мене це нереальний сон, коли я бачу близьку мені людину, яка піднімається сходами повністю видозмінена. Це також міжнародний зріз - людина приїхала з Мінська допомогти Україні, а його б`ють біля Дому прав людини. За 20 років у нас було всіляке, але таке жахіття я бачу вперше", - так коментує ситуацію Юрій Трофименко, директор Центру АХАЛАР, організатор навчального заходу.

Станом на 23.48 год., за словами міліціонерів, частина підозрюваних уже у відділку. Це місцеві жителі, особи яких встановлюються. Кількість поки не повідомляється.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини