Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:03:44

Врятуй рибу! Прорубай їй ополонку

24.01.2015   14:09Агенцiя

Від задухи на озерах та річках області гине риба. Нещодавно від лютої смерті рибінспектори Чернігівщини рятували живність в озері Магістратське.

Попри те, що зима здається теплою, водорості під кригою починають перегнивати, забираючи при цьому останній кисень, яким дихають риби.

Співробітники «Чернігівдержрибоохорони» закликають громадян прорубувати ополонки на річках та озерах Чернігівщини і в такий спосіб вберегти живі створіння від вимирання.

На тому ж озері Магістратське, яке розташоване неподалік від Чернігова, під кригою можна побачити безліч дохлої риби. Рибінспектори говорять, що води у цьому році мало, тому, відповідно, недостатньо й кисню під кригою.

Якщо ми хочемо бачити річкову рибу на нашому столі, а не на ілюстраціях у книжках, необхідно допомагати працівникам «Чернігівдержрибоохорони». Насправді прорубати ополонку на озері не так вже і складно.

Не вистачить у рибінспекторів ані транспорту, ані бензину, ані людей, аби розламати лід на всіх озерах та річках нашої області. Лише разом із громадськістю Чернігівщини рибінспекція зможе допомогти рибі перезимувати цю зиму.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини