Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:32:51

Володимир Ткач про енергозабезпечення Чернігівщини

23.01.2015   11:23Агенцiя

В даний час ситуацію з «віяловими» відключеннями в країні врегульовано. Чернігівські енергетики продовжують стабільно постачати електроенергію всім споживачам без обмежень.

Про це т.в.о. Голови Правління ПАТ «Чернігівобленерго» Володимир Ткач повідомив 21 січня 2015, під час своєї першої  прес-конференції, що відбулася в ПАТ «Чернігівобленерго».

Актуальна тема, яку порушив керівник обленерго, - вплив  чергової хвилі мобілізації в Україні на забезпечення енергетичної безпеки Чернігівщини як у мирний час, так і в період можливих  нештатних, екстремальних ситуації. Наразі технічний персонал, який безпосередньо займається експлуатацією електромереж, а це електромонтери, майстри оперативно-виїзних бригад, диспетчери  отримують повістки з військкоматів.  Протягом 2014 року, до лав ЗСУ вже призвано 67 працівників підприємства. На відновлення кадрового потенціалу, рівень кваліфікації якого відповідав би  завданням сьогодення, необхідно не один рік. Тому в такій ситуації гарантувати енергобезпеку області можна лише при збалансованому підході до призову працівників енергетичної галузі.

«Перебуваючи на території Луганської області, із самого початку АТО і до листопада минулого року, розуміючи дійсний стан справ, хто як не ми, будемо захищати нашу Батьківщину, однак  енергетична безпека залишається за нами», - прокоментував ситуацію Володимир Ткач.

Питання  щодо багаторічної трудової біографії нового керівника обленерго, особливо в зоні АТО, не могло не зацікавити журналістів. За його словами, енергопостачання  Луганщини здійснюється у непорівнянно складних умовах. Бригади електромонтерів на ліквідацію аварій в електромережах виїжджають у супроводі українських військових, під прикриттям бронетранспортерів. Енергетики відновлюють електропостачання навіть незважаючи на те, що йдуть бойові дії, потрапляючи під обстріл та підриваючись на мінах. Будівлю  та техніку Луганського енергетичного об‘єднання відняли терористи ЛНР. Співробітники Луганського енергетичного об‘єднання  були змушені евакуюватися в дитячий табір під Старобільськом. З цього міста вони тепер і виїжджають на ремонтні роботи. За електроенергію на окупованій території Луганщини майже ніхто не платить.

Однак на Чернігівщині також є споживачі, які не розраховуються за електроенергію, але вже з інших причин. У когось вони носять об’єктивний характер, втім в більшості випадків – це свідоме порушення правил користування електричною енергією.Загалом споживачі Чернігівщини заборгували за електроенергію  35 млн. гривень. По всім  боржників є судові рішення про стягнення заборгованості в примусовому порядку і тим не менш вони не сплачують свої борги.

«Проблема у тому, що ми в нашій діяльності настільки зарегульовані, що не можемо і не маємо права приймати рішення, які б суперечили законодавству. Порушувати закон немає права і споживач. У нас зі всіма споживачами є діалог, окрім двох проблемних підприємств, які свідомо порушують правила користування електроенергією і не йдуть на контакт» - зазначив т.в.о. Голови правління Володимир Ткач.

Читайте також: У кого в лютому відключатимуть електроенергію? Повний перелік

В якості одного з перших кроків  по відвертості і доступності енергопостачальної компанії – є розміщення телефону кол-центру (0 800 210 310)  на всіх спеціалізованих автомобілях Товариства, трансформаторних підстанціях та розподільних пристроях. На думку т.в.о. Голови Правління це дасть можливість, оперативно реагувати на будь-які ситуації в електромережах, в тому числі пов‘язані з крадіжками енергоустаткування. Адже сотні населених пунктів на Чернігівщині у 2014 році залишилися без світла через злив трансформаторного масла.

Володимир Ткач повідомив, що сьогодні його головне завданням – це консолідувати всі ресурси для гарантування енергетичної безпеки Чернігівщини. «Я налаштовую наших співробітників на те, що наше завдання - це безперебійне постачання електроенергії по всій території Чернігівської області.  Сама електроенергія  - це благо цивілізації, і ми, енергетики, стоїмо на сторожі цього блага. 40 днів без світла, в 21 столітті перебував  Луганськ. Хочеться вірити, що гіркий досвід відключення від благ цивілізації ніколи не повториться».

Володимир Ткач повідомив представникам ЗМІ, що працюватиме в інформаційному полі максимально відкрито та об’єктивно, висвітлюючи всі події, пов‘язані з енергетикою Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини