Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:53:25

Ніжинських лікарів залишили без заробітньої плати, вона просто зникла

22.01.2015   08:40

У зв’язку зі змінами в бюджеті країни на 2015 рік, працівники Ніжинської центральної міської лікарні залишились без заробітної плати за грудень 2014 року, повідомляє nizhyn.city.

Пов’язано це з тим, що ці гроші виділялись з міського бюджету, а зараз лікарні перевели на субвенції. Проблема полягає в тому, що субвенції розраховані на 2015 рік, та в них не входять кошти, на розрахунок з працівниками лікарні за минулий рік. Тож звідки брати кошти на погашення заборгованості ніхто не знає. Фінансовий відділ міськвиконкому обіцяють погасити заборгованість за рахунок субвенцій, а це призведе до того, що лікарня не зможе в цьому році купити лікарських препаратів чи обладнання на цю суму.

Крім того, до 20 числа лікарня повинна була зробити відрахування до пенсійного фонду, але оскільки кошти не надійшли, вони цього зробити не змогли, а це автоматично призвело до того, що на цю сумму накладено штраф, який також буде сплачуватись з тієї ж самої субвенції. І доки не буде здійснено надходження грошей – цей штраф не може бути погашеним.

Виникає логічне питання – скільки взагалі залишиться коштів із цих субвенцій у міській лікарні на заробітні плати працівникам на 2015 рік та лікарські препарати?

Сьогодні мер міста Анатолій Лінник, здійснив візит до лікарні, та поспілкувався з обуреними медпрацівниками. Деякі питання були досить провокаційного характеру, але відповіді на них були ще цікавішими. Так, наприклад, заробітну плату в мерії отримують 1го числа, тобто одні з перших, якщо не перші, а лікарня отримує заробітну плату 4го числа. Тобто виходить, що за 3 дні гроші закінчились, і ніхто не поспішав вирішувати це питання. Не знайшли кошти й до 14го числа, коли оголосили про субвенції для лікарні. Ось так і потрапила заробітня плата лікарів невідомо куди.

Найбільше обурення у людей викликає те, що в них немає коштів, а їх змушують сплачувати комунальні послуги своєвчасно, незалежно від того, є в них гроші чи немає. Тож, працівники лікарні погрожують мітингами. Сьогодні вони передали міському голові офіційне звернення, з цього приводу. Анатолій Лінник відповів, що підтримає їх, та вийде разом із ними на мітинг, якщо вони правильно сформулють свою позицію.

Також Анатолій Валерійович сподівається, що в найближчому часі будуть депутати Верховної Ради внесуть ряд змін до бюджету, які зможуть виправити схожі ситуації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини