Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:49:16

Депутат Ріпкинської селищної ради сам собі продовжив термін оренди землі

20.01.2015   14:52Агенцiя

Працівники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області склали протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно депутата Ріпкинської селищної ради.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області Валерій Бевзюк, працівниками спецпідрозділу відповідно до ч. 1 ст. 172-7 КУпАП складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно депутата Ріпкинської селищної ради.

Одним з питань, включених до порядку денного пленарного засідання селищної ради 6 скликання, було продовження терміну дії договорів оренди земельних ділянок на території селища, які орендує один з депутатів селищної ради. З цього питання депутати, які були присутні на засіданні, одноголосно проголосували «за» та прийняли рішення про продовження терміну дії оренди. Беручи участь в голосуванні, депутат усвідомлював, що у його депутатській діяльності виникає конфлікт інтересів, який полягає у суперечності між особистими інтересами, а саме — у бажанні отримати собі в оренду земельні ділянки та обов’язками депутата селищної ради.

Таким чином, депутат не вжив заходів щодо не допущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів в його депутатській діяльності та про наявність якого він не повідомив у письмовій формі сесію селищної ради.

Невжиття заходів депутатом селищної ради, щодо повідомлення про конфлікт інтересів призвело до порушень вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», згідно з яким він є суб’єктом відповідальності за корупційні правопорушення у порушення Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», чим скоїв адміністративне корупційне правопорушення.

Протокол направлено на розгляд до районного суду.

Керівництво УБОЗ УМВС України в Чернігівській області звертається до жителів області з проханням повідомляти про всі факти вимагання неправомірних вигод та інших корупційних діянь з боку службових і посадових осіб області до чергової частини УБОЗ УМВС України в Чернігівській області за телефоном 662-844 та на особистому прийомі в адміністративній будівлі УБОЗ УМВС за адресою: м. Чернігів, вул. Щорса, 70 у будь-який день.

До уваги громадян! Телефон довіри з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16; електронна скринька довіри - http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.