Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:34:43

Чи приїде допомога з допомогою?

15.01.2015   09:23Агенцiя

В обласному управлінні охорони здоров’я спростовують інформацію про те, що бригади швидких допомог їздитимуть без ліків. Паніка виникла через те, що не відбулися процедури тендерних закупівель медикаментів на 2015-й рік, повідомляє Чернігівська обласна Державна телерадіокомпанія.

Але в обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявляють — ще жодного разу жодна бригада швидкої допомоги не виїздила на виклик без достатнього укомплектування необхідними медикаментами й інформація про те, що у 2015-му році до тих, кому несподівано стало зле, швидкі допомоги їздитимуть без ліків – це вигадки. Ліками і виробами медичного призначення, які мають знаходитися у кареті швидкої, обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф забезпечений стовідсотково.

Єдиний в області центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з усіма підрозділами в районах, який створений наприкінці 2012-го, фінансується за рахунок державних субвенцій. За два роки існування на надання першої медичної допомоги витратили майже 14 млн. виділених гривень.
 
Торік субвенція становила 3,5 млн. Гроші використали не всі, тож і підстрахували себе на 2015-й.

Стосовно тендерів. Їх дійсно ще будуть проводити. Торішню субвенцію не вдалося повністю використати, бо виробники ліків і виробів медичного призначення не надали вчасно пропозиції. В управлінні охорони здоров’я кажуть, — це через зростання валютного курсу. Таким чином виробники підстрахувалися. Але вже найближчим часом процедура тендерних закупівель відбудеться і в обласному центрі екстреної медичної допомоги.

Останні новини Чернігівщини

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини