Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:55:50

У Прилуцькому районі колишній сільський голова відповість за службову недбалість

13.01.2015   11:30

Прилуцьким міжрайонним судом ухвалено обвинувальний вирок щодо колишнього Дідовецького сільського голови за ч. 1 ст. 367 КК України за фактом неналежного виконання службових обов’язків. Внаслідок його службової недбалості придбані за бюджетні кошти 1714 саджанців дубів були висаджені, як виявилось, не на землях сільської ради, а на приватних полях.

Дерева садили у травні 2012 року з залученням учнів Дідовецької ЗОШ І-ІІІ ступенів та працівника Прилуцької дослідної станції Нікітського ботанічного саду – Національного наукового центру.

Судом установлено, що висадка дубів була організована сільським головою без узгодження із землевпорядником сільської ради та іншими державними органами у сфері землекористування, без рішення Дідовецької сільради. Як наслідок, дерева розміщені на земельних ділянках, призначених для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, які перебувають у приватній власності громадян.

Це суперечить положенням Програми щодо розвитку та збереження зеленого господарства на території сільської ради на 2011-2015 роки та вимогам земельного законодавства. Вказаними діями нанесено збитки Дідовецькому сільському бюджету на суму понад 71 тис. грн. та завдано шкоди громадянам-власникам земельних ділянок.

Вироком суду колишнього сільського голову засуджено до покарання у вигляді штрафу у розмірі 250 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (4250 грн.) та на підставі Закону України «Про амністію у 2014 році» звільнено від його сплати. Вирок набирає чинності 17.01.2015.
Питання про відшкодування засудженим збитків на даний час вирішується.


ДОВІДКОВО:

ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України
Службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, - карається штрафом від двохсот п'ятдесяти до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини