Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:49:57

Рятувальники ліквідували пожежі, під час яких загинуло 2 людини

10.01.2015   17:15Агенцiя

Протягом 10 січня на території Чернігівської області у вогні загинуло 2 людини. Головними причинами трагедій є порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення та електропобутових приладів.

О 01:34 до Служби порятунку «101» у Козелецькому районі надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у с. Соколівка. По прибуттю рятувальники ліквідували пожежу, під час якої в одній з кімнат оселі виявили тіло 64-річного господаря. Ймовірною причиною трагедії послужив електрообігрівач.

О 03:10 до Служби порятунку "101" у Борзнянському районі надійшло повідомлення про загоряння приватного житлового будинку в хуторі Жданів. За викликом до місця пригоди прибули сільські вогнеборці, а також пожежно-рятувальний підрозділ з Борзни. У цей час горів дах та перекриття помешкання. Гасіння пожежі тривало майже півтори години. В ході гасіння в одній з кімнат виявлено тіло 72-річного господаря. Як з'ясувалося, опалювальна піч у його помешканні експлуатувалась з грубими порушеннями вимог пожежної безпеки. Чоловік перед початком опалювального сезону не почистив сажу та не зашпарував тріщини. Вогнем знищено покрівлю та перекриття будинку.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються до громадян з проханням бути уважними при користуванні електронагрівальними приладами та пічним опаленням. Слідкуйте за їх справністю та не залишайте без нагляду. Пам’ятайте, що лише суворе дотримання вимог правил безпеки життєдіяльності допоможе вам уникнути лиха. Будьте обережними, бережіть своє життя і майно.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.