Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:58:50

Засуджені Чернігівської виправної колонії № 44 вбирають виправну установу прикрасами, які створили власноруч

29.12.2014   16:39Агенцiя

Новорічні та Різдвяні свята зазвичай зустрічають в колі рідних та близьких людей. Але, такій категорії громадян, як – засуджені, не вдасться зустріти ці Новорічні та Різдвяні свята у колі своїх рідних і близьких та засуджені жінки Чернігівської виправної колонії № 44 управління ДПтС України в Чернігівській області зробили усе, щоб ці свята провести цікаво та змістовно.

Усі гуртожитки відділень соціально-виховної та психологічної роботи установи прикрашені новорічними ялинками та прикрасами, вивішено новорічні стінгазети. Всюди відчувається святковий новорічний настрій.

Новорічне свято нерозривно пов’язане в нашому уявленні із зеленою красунею — ялинкою, прикрашеною новорічними іграшками. Самі іграшки створені руками неодноразово засуджених жінок. Звичайна кольорова кулька у руках майстрині перетворюється на блискучий складний витвір мистецтва, який одразу ж займає своє місце на новорічній ялинці.

Особливу увагу привертає сцена клубу установи. «Готуючись до святкового концерту учасники художньої самодіяльності установи довго вирішували як прикрасити сцену й намагались пригадати дитинство та казки. Саме тому я намалювала на сцені добрих, яскравих та таких дитячих казкових героїв», - розповіла засуджена Яна, яка працює бібліотекарем Чернігівської виправної колонії № 44.

Життя в колонії значно відрізняється від звичайного, тому відчути сповна святкову атмосферу зустрічі Нового року тут досить складно. Проте, жінки розпочали підготовку задовго до свята, кропіткі репетиції, розробка та пошив костюмів, оздоблення зали та створення декорацій – все робилось власними силами засуджених. Докладені зусилля вже перевершили всі сподівання.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.