Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:58:45

Як браконьєр “рятував” світ

29.12.2014   12:12

21 грудня під час рейду з охорони мисливських угідь в урочищі “Ребенкове”, що біля с. Феськівка Менського району, увагу працівників єгерської служби ТОВ “ПВХ-Пласт” привернули два чоловіки. Побачивши єгерів, вони намагались сховатись у кущах, але це не вдалось.

Під час огляду речей виявилось, що у рюкзаку одного з чоловіків – жителя с. Феськівка знаходиться м’ясо незаконно впольованої козулі. Про факт браконьєрства єгеря відразу повідомили Менський райвідділок міліції і Державну екологічну інспекцію області. Службовці виїхали на місце події відразу.

Як з’ясувалось, у цей день чоловік пішов з рушницею полювати, не маючи дозволу на добування мисливських тварин. Рухаючись вздовж лісу у вищезазначеному урочищі, чоловік побачив козулю, яка, як йому здалось, була скаженою. Чоловік вирішив її застрелити, чим, так би мовити, “врятувати” світ. Що і зробив із застосуванням набою, спорядженого шротом “00”. Надалі чоловік тварину освіжував, м’ясо склав у поліетиленовий пакет у рюкзак, щоб забрати додому. Інші рештки тварини залишив у лісі.

Природоохоронці кваліфікували дії чоловіка як вчинення порушення правил полювання, а саме: полювання без належного на те дозволу і забороненим знаряддям, яке мало наслідком добування тварини. По факту порушення складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 2 ст. 85 КУпАП, м’ясо та інші рештки незаконно добутої козулі, мисливську рушницю і відповідні документи вилучено.

У правдивість і щирість намірів чоловіка не віриться. До того ж, результат дослідження патологічного матеріалу козулі на сказ у Чернігівській регіональній державній лабораторії ветеринарної медицини станом на 22.12.2014 негативний, тобто небезпечного захворювання у тварини не виявили.

“Рятування” світу коштуватиме браконьєру не дешево. Так, згідно з санкціями вищезазначеної статті, порушника чекає штраф від 1020 до 2040 грн. з конфіскацією рушниці і незаконно добутої тварини чи без такої, або позбавлення права полювання на строк до трьох років з конфіскацією рушниці і незаконно добутої тварини чи без такої. Рішення щодо виду і розміру стягнення буде приймати Менський районний суд Чернігівської області, до компетенції якого, згідно із законом, віднесено розгляд справи про вищезазначене адміністративне правопорушення.
Крім того, порушник має компенсувати шкоду, завдану ним навколишньому природному середовищу внаслідок незаконного добування козулі, у сумі 8000 грн..
Своїм протиправним вчинком порушник підвів ще й колектив мисливців с. Феськівка – полювати у мисливських угіддях ТОВ “ПВХ-Пласт” без єгеря їм тепер зась.

 

Довідка:
Згідно із Законом України “Про мисливське господарство та полювання” на території мисливських угідь нашої держави:
- заборонено полювати без дозволу на добування мисливських тварин;
- заборонено полювати на копитних тварин із застосуванням набоїв, споряджених картеччю чи шротом;
- селекційний та вибірковий діагностичний відстріли мисливських тварин для ветеринарно-санітарної експертизи проводять особи, уповноважені на охорону мисливських угідь за дозволом центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері лісового та мисливського господарства;
- відловлені хворі чи травмовані тварини підлягають обов’язковій здачі користувачеві мисливських угідь.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини