Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:54:54

Мера Ніжина визнано винним у корупційному правопорушенні

27.12.2014   08:58

Апеляційним судом міста Чернігова скасовано рішення суду першої інстанції і визнано винним Анатолія Лінника у корупційному правопорушенні, повідомили Уездные новости.

Незадовго після того, як Анатолій Лінник приступив до обов’язків міського голови Ніжина, чернігівськими правоохоронцями йому було вручено протокол про корупцію. В ньому йшлося про те, що міський голова нібито сам собі нарахував премію.

Проте, Анатолій Лінник заперечував це твердження тому, що він просто скористався дійсним на той час рішенням сесії міської ради, де встановлюється премія міському голові і заступникам.

Згідно того рішення отримували премії і міський голова Приходько і виконуючий обов’язки Кірсанов, настала черга і Лінника. Але саме його дії були приводом для складання чернігівськими правоохоронцями протоколу.

Суд першої інстанції визнав той протокол не законним і скасував його дію. В п’ятницю, 26 грудня апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції і визнав міського голову Анатолія Лінника винним в порушенні закону і зафіксував факт корупції.

Анатолій Лінник заявив про дивні обставини, що сам він не був повідомлений про засідання апеляційного суду належним чином. А саме, повістка до суду має надходити замовним листом з обов’язковим підписом про отримання документу. Фактично ж, повістка йому чомусь була надіслана звичайним листом.

Анатолій Лінник отримав листа з повідомленням про суд в п’ятницю, 26 грудня о 12 годині, в той час, як саме судове засідання було вже розпочато в цей день о 9.30.

Міський голова вважає, що випадковостей не буває і це порушення процедури було вчинено спеціально, аби він не потрапив на засідання і не зміг себе захистити.

В рішенні суду зазначено, що саме це рішення є остаточним і оскарженню не підлягає. А. Лінник каже, що норми Конституції все ж таки дозволяють звернутися йому в Вищий Касаційний суд і оскаржити апеляцію.

Який можливий найближчий розвиток подій? Саме рішення суду не містить в собі вказівки щодо займаної А. Лінником посади міського голови. Але окрім накладеного штрафу, суд зафіксував корупційну складову злочину.

Це може бути підставою для того, щоб депутати міської ради змогли висловити недовіру міському голові, це як мінімум.

Недовіра, сама по собі, не несе за собою ніяких правових наслідків. Це як чорна мітка, яку отримує мер від депутатів.

Але якщо серед місцевих обранців назбирається необхідна кількість незадоволених діючим міським головою, та ще й ця кількість зможе між собою домовитись, то депутати одразу ініціюють вибори секретаря міської ради, виставлять на голосування узгоджену кандидатуру, після цього двома третинами голосів знімуть А. Лінника з посади і секретар міської ради автоматично стане виконувати обов’язки міського голови.

А вже восени, на запланованих виборах, ніжинці зазвичай неохочі до мислення, щоб не напружувати мізки, як завжди, обируть вже діючого міського голову з великою вірогідністю, як це вже було багато разів.

Із ймовірних кандидатур на посаду секретаря міської ради, найбільш претендують Валерій Салогуб і В’ячеслав Івашин.

Хоча Валерій Салогуб і сам наразі є учасником відкритої кримінальної справи за побиття мера Батурина та його дружини.

Міський голова Анатолій Лінник вважає цю справу ні чим іншим, як прямою помстою. Від кого і за що, про це дізнаємося від нього самого в найближчий час. Анатолій Лінник пообіцяв надати свій коментар по цій справі.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.