Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:59:52

Медики працюватимуть за будь-яких форс-мажорних обставин

26.12.2014   07:43Агенцiя

Безперечно, відключення споживачів електроенергії від живлення негативно позначилося на всіх сферах життєдіяльності області та на деяких поліклінічних закладах обласного центр, районних лікарнях, адже у цей час не працювало медичне обладнання, для якого не передбачено автономного живлення, повідомляє прес-служба Управління охорони здоров'я облдержадміністрації.

Начальник Управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петро Гармаш заспокоює , що «віялові» та аварійні відключення ніяк не позначаться на роботі ургентної служби.

«На Чернігівщині працює 35 закладів, які надають екстрену медичну допомогу – реанімація, хірургія, родопомічна служба і всі вони забезпечені автономними джерелами живлення. 7 закладів районного підпорядкування таких джерел не мають, але вони підключені по першій категорії, у них є АВР, в деяких акумуляторні батареї. Сподіваємося, що місцева влада оперативно вирішить ці проблеми тамтешніх медиків.

Для нас і для населення пріоритет – хірургічна служба, яка не може залишитися без електрики, а також Чернігівський пологовий будинок, який має свій дизель-генератор. Обласна дитяча лікарня також забезпечена дизель-генератором, до речі, він самий потужний. Крім того кожен кювез у відділенні для виходжування недоношених немовлят укомплектований акумулятором, який навіть при довготривалому аварійному відключенні здатен підтримувати необхідну температуру. В обласній лікарні до автономного живлення окремо підключений хірургічний корпус, окремо – реанімація. Отже, ургентна служба працюватиме за будь-яких форс-мажорних обставин», – наголосив Петро Гармаш.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини