Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:21:16

Сьогодні на Чернігівщині без аварійних відключень електроенергії

24.12.2014   17:33Агенцiя

Станом 16:30 год. 24 грудня графіки аварійних відключень по Україні не застосовуються. Напередодні, 23 грудня, диспетчер об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України НЕК “Укренерго” ввів графіки аварійних відключень на 1,946 ГВт, що відповідає дисбалансу потужності в ОЕС.

Дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії виник внаслідок відключення по аварійних заявках 29 блоків електростанцій, з яких 18 відключені через низькі запаси вугілля, а також через недостатність гідроресурсів для ГЕС. 24 грудня 2014 відповідно до узгодженого графіка ремонтів енергоблоків АЕС України планується виведення в планово-попереджувальний ремонт енергоблока №1 (ВВЕР-440) Рівненської АЕС. Ремонт вважається капітальним і розрахований на 72 доби.

Вчора 23 грудня, заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості Олександр Светелик провів селекторну нараду із представниками енергопостачальних компаній, облдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, інспекцій Держенергонагляду зі всіх областей України.

Що робити, щоб врятувати енергетичну галузь та знизити соціальну напругу в областях України? Регіональні енергопостачальники і влада єдині у своїх пропозиціях та вимогах – доведення реальних граничних величин по споживанню електричної енергії та потужності для областей та внесення змін у відповідні нормативно-правові документи.

Сьогодні всі розуміють, що в Україні дійсно існує серйозна енергетична криза. Графіки аварійних відключень, лише оперативний, «технічний» вихід для збереження ОЕС. Спроби вирішити проблему імпортом електроенергії, закупівлею і заміною палива (на тирсу, на палети) не принесуть довгострокового результату. Єдиний дієвий метод - це економія: або добровільно, або, в разі її неефективності, примусово з диспетчерського пульту НЕК «Укренерго».

Віялові відключення електроенергії в Україні почастішають у разі зниження температури повітря, про це сказав сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк,  відкриваючи засідання уряду. "Ситуація залишається дуже складною і тільки настануть мінусові температури, відразу на енергоринку, а точніше в енергосистемі, буде ще більш складна ситуація, ніж зараз ", - заявив Яценюк.

В Україні в даний час дисбаланс енергосистеми складає 1 тис. МВт, -  зазначив сьогодні Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.
За його словами, сьогодні для збалансування системи не застосовуються графіки аварійних відключень електроенергії."Проведені переговори і з іншими суміжними країнами, крім Росії це Молдова і Білорусь. Тому, я сподіваюся, що найближчим часом рішення буде знайдено. Електричну енергію ми зможемо імпортувати з суміжних країн» - повідомив Демчишин.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини