Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:21:56

У зоопарку програма є, а опікунів – малувато

19.12.2014   15:11Агенцiя

У Менському зоопарку запрацювала програма опіки над тваринами. Перші результати її, як стверджує керівництво звіринцю, досить обнадійливі, повідомляє «Наше слово».


Щоб і сито, і тепло

Як зазначено на офіційному сайті Департаменту культури і туризму облдержадміністрації (до чийого відання належить наш зоопарк), метою програми є поліпшення і збагачення умов утримання, харчування та ветеринарного обслуговування тварин. Опікунам надається чудова можливість відчути свою причетність до живої природи і життя зоопарку, побачити конк­ретні результати своїх зусиль.

Опіка здійснюється шляхом надання безповоротної фінансової допомоги на утримання конкретної тварини на підставі договору з адміністрацією зоопарку. Вартість внеску опікуна ґрунтується на вартості добового раціону конкретного виду тварин. Іншими словами, опікун щомісяця перераховує гроші на утримання свого улюбленця і, якщо має змогу, хоч і щодня його відвідує та має ряд інших переваг перед простими відвідувачами.

Привіт від Жори Гаврилова

Поки що пощастило небагатьом тваринам – опікунська програма почала діяти лише з травня 2014 року. Нині опікунів мають поні, верблюд двогорбий, павіан гамадрил (він же і є Жора Гаврилов, ім’я отримав ще до того, як потрапив у наш зоопарк), пелікан і лебідь чорний. Найдорожчий із цих утриманців – верблюд двогорбий, якому щомісяця на прожиття треба 1080 гривень. Найменше з перерахованих вище «на­їдає» лебідь чорний – йому достатньо п’яти гривень на день, відповідно, на місяць це становить 150 гривень.

А на своїх опікунів-покровителів ще чекають: великі кішки (лев – 2340 гривень, пума – 1020, леопард – 990, рись – 840 гривень на місяць), ведмідь (1350 гривень на місяць), бізон американський (1350 гривень), таврійське зебу (1050 гривень) та інші дрібніші і «дешевші» тварини. Загалом їх, поки що «нічийних», у списку два десятки.

Серед п’яти опікунів, що вже зважились на такого виду благодійність, троє – з-за кордону, двоє – з Чернігова. Менян серед них ще нема – чи то не знають, що є така програма, чи з якихось інших причин.

Тож, для інформації мамам і татам: якщо страшенно не хочете дома утримувати котрогось із чотирилапих і хвостатих, а ваше чадо навпаки цього дуже хоче – поцікавтесь опікунською програмою в зоопарку.

Глаша, Даня і…

На території зоопарку – чисто і затишно. Як розповіла директор Зінаїда Максименко, фінансове становище закладу цього року значно покращилось. Завдяки цьому та благодійній допомозі кормів для тварин удосталь, у зимових вольєрах тепло. Щоправда, одна проблема досить гостра – м’ясо на корм хижакам доводиться уже шукати (раніше без проблем брали на Менщині), та й ціни кусаються.

Хоч і потихеньку, але ремонти в приміщеннях і на території зоопарку роблять, заборгованості заклад не має, в тому числі й по зарплатах. Цього літа обладнали кімнату для відвідувачів, у планах – зробити ще й свій музей.

Про те, що в зоопарку зараз період благополуччя, говорить і той факт, що багато тварин дали потомство. Ось і недавно народилися малята у пари капібарів – Глаші та Дані. І маленьких капібарчиків, й інший молодняк згодом наш зоопарк зможе обміняти на тварин тих видів, яких ще не має. Тобто – розвиватися далі і радувати своїх відвідувачів.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини