Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:46:19

Обережно: небезпечна піротехніка!

19.12.2014   07:40Агенцiя

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, під час святкування яких люди часто застосовують піротехнічні вироби.

Вже звичними атрибутами таких свят є бенгальські вогні, салюти, хлопавки, петарди, ракети, феєрверки та інші піротехнічні засоби, які напередодні можна придбати не лише у спеціалізованих магазинах, а й у непристосованих закладах торгівлі, на ринках, тощо – у місцях, де продавці не несуть відповідальності за якість товару, тож купуючи в них піротехніку, зазвичай несертифіковану, ви наражаєте на небезпеку не лише себе, а також дітей. 

 Тому на порозі святкування Нового року та Різдва Христового не зайвим буде ще раз нагадати населенню про наступне:
    - при покупці піротехнічних виробів обов’язково звертайте увагу на наявність сертифікатів їх відповідності вимогам безпеки. Якщо даний документ відсутній, то реалізація та використання такої продукції заборонена. Також не забувайте перевіряти терміни придатності виробів;
    - зберігати піротехніку слід в недоступних для дітей місцях і так, щоб виключити вірогідність її випадкового спрацювання внаслідок удару, пошкодження, куріння, дії нагрівальних приладів тощо;
  - перед тим, як привести в дію піротехнічний виріб, спочатку ознайомтеся з інструкцією по його використанню, а потім чітко виконуйте всі вимоги, які в ній вказані. Ні в якому разі неможна ударяти по піротехніці, тягти її за гніт, переносити в кишенях, під одягом, кидати під ноги перехожих, із вікон, балконів або дахів будівель;
   - для запуску феєрверків, ракет обирайте рівне місце, яке розташовано на відстані не ближче 50-ти метрів від будівель та 100-150 метрів від а АЗС чи інших вогненебезпечних об’єктів;
    - після приведення в дію піротехніки, незалежно від того спрацювала вона чи ні, не підходите до неї 15-20 хвилин, адже Ви не бачите процесу, який відбуває усередині (ґніт може ще повільно горіти і тоді виріб дострілює).

Тепер кілька слів про інші заходи безпеки. Для ілюмінації використовуйте тільки справні гірлянди заводського виготовлення. Пам'ятайте, що прикраси та святкові костюми, які зроблені з синтетики, вати, паперу та інших легкозаймистих матеріалів, дуже небезпечні з пожежної точки зору. Сприяє розвитку пожежі й хвоя, яка встигла до Різдва достатньо висохти та може миттєво спалахнути від хлопавки, бенгальського вогника, не кажучи вже про свічки, петарди або феєрверки.
    
Коли виходите з приміщення або лягаєте відпочивати, не забувайте вимкнути  електричні та газові прилади. Слідкуйте за розвагами дітей, адже без нагляду вони можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, піротехнікою, пожежонебезпечними приладами тощо. Пам’ятайте, що причиною багатьох надзвичайних подій з непередбачуваними наслідками є зловживання алкоголем.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини