Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:07:12

Співробітники міліції звертаються до всіх городян міста та області

18.12.2014   07:40Агенцiя

Шахрайства, скоєні через мережу Інтернет, на сьогоднішній день є справжньою проблемою як для потерпілих так і для співробітників міліції. Адже майже щодня надходять заяви від мешканців міста щодо недотримання умов купівлі-продажу товарів через мережу Інтернет, зокрема при проведенні операцій на інтернет-дошках оголошень та інтернет-аукціонах.

Схеми цих шахрайств - ідентичні. Міняються лише потерпілі та суми втрачених коштів, коли шахраї, під приводом купівлі товару, пропонують оплатити річ шляхом переказу грошей на рахунок банківської картки і зникають. Потрапляють на гачок аферистів і продавці товарів, коли, не підозрюючи обману, надають реквізити своїх банківських карток шахраям, які, в свою чергу, шляхом електронних комбінацій знімають з банківських карток потерпілих усю готівку.

Прикладом є останній випадок, що трапився днями у місті Чернігові.

Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, 15 грудня, вдень, до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшло повідомлення від двох жіночок, зовсім незнайомих одна з одною, але зміст їхніх заяв майже повністю збігався. Різниця була лише у сумі та товарі, який вони намагалися купити. Обидві жінки через мережу Інтернет знайшли оголошення про продаж: одна - гусей, інша - телевізора. Обидві зателефонували продавцям, ті запропонували їм перерахувати гроші на номер банківської картки. Обидві погодилися і в найближчому терміналі перерахували кошти: одна - 6 тисяч гривень, інша - 7899. Але після перерахування грошей, зникли і об'яви з Інтернету, і самі телефони з мережі, вони просто виключилися.

Полковник Володимир Рапута повідомив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «шахрайство», що карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років». Триває досудове розслідування.

А правоохоронці ще раз попереджають:
- використовуйте тільки відомі інтернет-магазини й Інтернет-аукціони, які мають певну репутацію та ті, якими користувалися ваші знайомі, родичі.

Якщо Ви або ваші знайомі все ж потрапили в будь-яку подібну ситуацію, негайно телефонуйте на «102».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини