Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:42:55

XI Міжнародний фестиваль Docudays UA запросив до перегляду фільмів співробітників Чернігівської виправної колонії № 44

17.12.2014   10:50

В Чернігівській виправній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області (№ 44) пройшов показ документальних фільмів XI Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини в рамках Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно «Docudays UA».

За сприяння представників Чернігівського юридичного коледжу ДПтС України, які є партнерами фестивалю на Чернігівщині, співробітники виправної установи переглянули фільм «Ліза, ходи додому» (про маленьку дівчинку, яка постійно тікає з дому, від батьків, які зловживають алкоголем та ведуть аморальний спосіб життя і шукає спокою на природі), а після його перегляду відбулося обговорення побаченого, обговорювалися також проблеми реалізації прав дитини в сучасному світі.

Дане питання є актуальним для співробітників Чернігівської виправної колонії № 44, оскільки в установі відбувають покарання неодноразово засуджені жінки та діє Будинок дитини, де перебувають малюки, які народились в період відбування покарання їх матерями.

На питання  «про що фільм», відповіді були різними, але торкались переважно морально-етичних сторін життя Лізи. Пенітенціарії говорили про духовність, про турботу, якої бракує дівчинці, про брак батьківської любові, підтримки, опіки, всього того, що повинні дати батьки. Говорили також про символи та метафори, які були присутні у фільмі.

На завершення заходу співробітнкии колонії переглянули ще один фільм про роботу волонтерів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини