Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:07:35

Зроблено перший крок до створення Залізничного парку в Чернігові. ВІДЕО

12.12.2014   11:05

Занедбаний і майже перетворений у смітник Залізничний парк на території зеленої зони між вулицями Привокзальною та Жабинського у Чернігові отримає нове життя. Перший крок до цього зробили громадські слухання, що відбулись 11 грудня у Міському палаці культури.

Громадські активісти та депутати міської ради мають наміри на місці занедбаної зеленої зони створити музей чернігівської залізниці, відновити літній кінотеатр, фонтан і танцювальний майданчик. Остаточне рішення по створенню парку буде прийнято на черговій сесії міської ради, яка планується на кінець грудня. Але перед цим позитивне рішення щодо створення цього осередку культури має ухвалити засідання виконкому 22-го грудня.

Проведення громадських слухань підтримали своїми підписами майже чотири тисячі чернігівців. Після чого розпорядженням міського голови було затверджено їх план заходів та склад Дорадчого комітету.

Нагадаємо, що 16-го червня 2014 року будівельниками почалась масова вирубка паркових дерев. Цього ж дня за дорученням громади депутат міської ради В’ячеслав Лебідь та громадський діяч, поетеса Надія Галковська провели зустрічі з міським головою Олександром Соколовим та прокурором Чернігівської області Володимиром Стеценком. А вже за два дні, як і вимагали мешканці мікрорайону, було зупинено знищення зелених насаджень. П’ятого серпня парк біля Залізничного вокзалу отримав назву “Парк культури і відпочинку “Залізничний”. Менше чим за тиждень група із 35-ти чернігівців ініціювала проведення громадських слухань про створення Залізничного парку на території зеленої зони між вулицями Привокзальною та Жабинського. За 14 днів активісти зібрали майже чотири тисячі підписів. Чим і домоглися проведення громадських слухань, які зробили перший крок у створенні чудової візитівки Чернігова.



Garmata TV
 

Останні новини Чернігівщини

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».

26 квітня: цей день в Україні і світі

26 квітня: цей день в Україні і світі 08:13

ДЕНЬ 793 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 793 RUSSIAN AGRESSION

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей