Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:08:05

Чернігівський суд вирішить, чи поновлювати Зварича на посаді судді

09.12.2014   16:09

Розгляд позову засудженого судді Ігоря Зварича про поновлення на посаді передали зі Львова до Чернігова. Через шість років після звернення сьогодні, 9 грудня, Львівський окружний адміністративний суд нарешті перейшов до розгляду справи по суті і збору доказів, повідомляє zaxid.net

Розгляд розпочали з клопотання Верховної Ради – передати справу до Києва за місцем знаходження відповідача. Ігор Зварич, нагадаємо, судиться з парламентом, вимагаючи скасування постанови ВРУ про своє звільнення. Він стверджує, що депутати порушили процедуру під час її прийняття.

Це клопотання львівська Феміда відхилила, але тут же задовольнила інше клопотання Верховної Ради – віддати справу на розгляд за місцем відбування покарання позивача.

«Суд ухвалив: клопотання представника Верховної Ради про передачу справи на розгляд іншого адміністративного суду задовольнити», – йдеться в постанові.

Натомість, Зварич вважає, якщо шість років тому справу почав слухати Львівський окружний адміністративний суд, то він має і закінчити її розгляд.

«Справа вже є в судовому розгляді, для чого її перекидати в будь-який інший суд, якщо шляхом відеоконференції я можу давати пояснення по суті розгляду справи, суд мене слухати, задавати питання? Яка законна підстава скеровувати справу в інший суд, який навіть не вказаний у постанові. Що означає за місцем відбування покарання? За декілька днів я можу бути зовсім в іншому слідчому ізоляторі чи колонії, куди тоді будуть скеровувати, який суд тоді буде слухати мою справу? Той, який прийняв то провадження, який відкрив судовий розгляд, тобто її знову направлять у Львівський окружний адміністративний суд. Вимога представника відповідача – абсурдна», – наполягає засуджений.

Його адвокат Дмитро Гудима вже готує апеляцію. Він переконаний, що у такий спосіб просто затягують розгляд ще на кілька років: «У мене викликають особливі підозри намагання відповідача – Верховної Ради України – перенести розгляд справи в інший суд на стадії судового розгляду всупереч вимогам Кодексу адміністративного судочинства України, відповідно до якого, якщо вже почався судовий розгляд, то питання переносу справи за територіальною підсудністю в інший суд не може бути задоволене».

«Окрім того, як на мене, Верховна Рада заявляє своє клопотання коли, суд активізував роботу зі збору доказів, я почав отримувати відповіді, які в сукупності свідчать, що загалом позиція позивача є правильною, і парламент, справді, голосувала питання про його звільнення всупереч процедурі. Це викликає певні підозри, наскільки представник Верховної Ради і сам відповідач не мають наміру впливати на той суд, куди вони хочуть передати цю справу. Тому що ні перше клопотання про передачу справи до Окружного адміністративного суду міста Києва, ні друге - передати справу в той суд, де зараз знаходиться Ігор Зварич - вони не ґрунтуються взагалі на законі», - наголосив Гудима.

За його словами, позивач має право вирішувати, куди звертатись, тим більше, що він подав позов за місцем своєї реєстрації і проживання на той момент.

Як повідомляв ZAXID.NET, колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич відбуває покарання у Менській колонії на Чернігівщині. Йому дали 10 років позбавлення волі за отримання хабара в особливо великих розмірах.

Сам Зварич стверджує, що поновлюватись на посаді судді наміру не має, натомість, вимагає відшкодувати йому усю заробітну плату на період незаконного, як він вважає звільнення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини