Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:17:19

Чергова партія посилок з Козелеччини відправлена на допомогу воїнам

09.12.2014   14:33

- Ми навчаємо дітей бути справедливими та людяними, але самим дорослим часто треба повчитися цього у юного покоління, - кажуть у громадській організації "ГРІМ"

З 1 по 8 грудня 2014р. у Козелецькій ЗОШ І-ІІІст. №3 проходили акції на підтримку воїнів-земляків, які нині стоять на захисті нашої держави. Доречі, подібні акції у школах району проходять вже не вперше: "Допомагають армії навіть школярі".

Учні 1-4 класів дуже активно брали участь в акції «Подаруй льодяника солдату».  Дітки творчо та зі всією серйозністю поставилися до цього заклику: намалювали безліч малюнків, написали багато листів, цукерки та шоколадки приносили в пакетиках, клеїли до малюнків, викладали ними цілі прапори.  А потім, гордо тримаючи власне послання, цілими класами фотографувалися для солдатів, аби ті бачили яку мають підтримку.

Учні 5-11 класів не менш завзято долучилися до акції «Зігрій солдата».  Організовуючись, вони спільно купували теплі речі та засоби гігієни, приносили з дому светри та шарфи,  в'язали шкарпетки, писали листи.

Усе зібране школа передала Козелецькій громадській організації «ГРІМ». Її волонтери по мірі можливості доукомплектували ці адресні посилки іншими необхідними речами: овочами та фруктами, продуктами - окрема подяка Козелецькому дитсадку №1 за кручене з часником сало, а Козелецькій школі №2 - за солодкі гостинці. Небайдужі козельчани власноруч нав'язали теплих балаклав та шкарпеток,  волонтери з Остра передали три ковдри, бушлат, фрукти та буржуйку. А Отаман Козелецькоi Ciчi "ВОВК" та його берегинi, власноручно зробили 30 пар термо-устiлок та передали волонтерам ГО"ГРIМ" для солдат Козелеччини.

8 грудня всі зібрані речі були відправлені адресатам за допомогою поштової служби "Нова Пошта", яка суттєво допомагає з пересилкою. З кожним із отримувачів у волонтерів є зв'язок, тож немає сумнівів що всі посилки буде доставлено.

Варто відзначити, що небайдужі люди приносять на склад волонтерської організації і продукти, і теплі речі, і багато іншого. Наприклад, для воїнів з настанням холодів гостро постало питання з підтримкою імунітету, тому рідні та волонтери збирають для них вітаміни: аскорбінову кислоту, вітамінні комплекси, лимон в цукрі, імбир, мед, часник в олії, сушену зелень, варення малинове, смородинове, шовковичне та інше.

Волонтери ж намагаються закуповувати більш дороговартісні речі: генератори, буржуйки, бензопили, біноклі, рації і т.ін. Але коштів весь час катастрофічно не вистачає, і вони прости не в змозі охопити всі потреби земляків, що захищають нас.

Якщо бажаєте долучитися до благородної і такої необхідної волонтерської справи - ви можете переказати будь-яку суму (1 гривню, 10, 20 - скільки можете) на картку голови Козелецької громадської організації «ГРІМ» (картка ПриватБанку №5168 7554 0147 4495). Діяльність цієї організації абсолютно публічна, фото та звіти можна переглянути на сторінках у соціальних мережах:

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».