Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 16:10:45

Крадені машини везуть до тюрми і материнського горя

09.12.2014   08:26

Щорським районним судом за незаконне заволодіння транспортними засобами та вчинення великої кількості крадіжок з приватних гаражів у п’яти районах області до реального позбавлення волі засуджено трьох молодих людей — двох братів, один з яких неповнолітній, і їх товариша, повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

З вересня минулого року по травень 2014-го ними скоєно 49 корисливих злочинів на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

Викрадене, розібравши, ділили на трьох і зберігали кожен за місцем свого проживання, де воно пізніше й було виявлено правоохоронцями (усі мешкали окремо від батьків, двоє молодших навчалися в училищі і жили в орендованій хаті).

Пізніше свою вину усі троє визнали повністю, щиро розкаялись; матір братів виплатила потерпілим вартість майже всіх завданих їм збитків.

Разом з тим, незаконне заволодіння транспортним засобом є тяжким злочином, тому державний обвинувач у суді просив призначення всім трьом реальної міри покарання.

Суд призначив двом повнолітнім крадіям покарання у вигляді позбавлення волі на 4 і 4 з половиною роки, з конфіскацією половини особистого майна. Їх спільника 1996 року народження засуджено до 3 років 6 місяців позбавлення волі без конфіскації майна.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.