Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:52:38

Чернігівські міліціонери затримали злодія-антиквара

04.12.2014   08:20

Співробітники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області завдяки пильності небайдужих громадян «по гарячих слідах» затримали крадія, який продавав на ринку викрадені антикварні речі.

Як розповів начальник ЧМВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, 2 грудня близько 15:00 до чергової частини Чернігівського міськвідділу УМВС з одного з ринків міста надійшла інформація від пильних громадян про те, що якийсь чоловік, підозрілої зовнішності, пропонує покупцям антикварний самовар.

На місце події негайно виїхали співробітники міліції. За прикметами правоохоронці швидко знайшли та затримали невідомого продавця. Він перебував у стані алкогольного сп'яніння, але товару при ньому вже не було.

Після доставки в міськвідділ, співробітники міліції встановили, що 33-річний мешканець Чернігова вже встиг продати самовар, виробництво якого датується, 18-тим століттям, а ще антикварну фарфорову статуетку у формі жінки та інструменти. Весь цей крам він викрав у свого сусіда, щоб потім продати, а на виручені гроші купити спиртного.

Поки співробітники міліції з'ясовували всі ці обставини, до чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС в Чернігівській області звернувся і власник самовару та статуетки. Він повідомив про крадіжку вищезазначених речей.

В подальшому правоохоронці з'ясували, що затриманий за допомогою металевої фомки відкрив двері до помешкання сусіда, поки той був відсутній, та викрав антикварний самовар, статуетку, інструмент та продукти харчування. Викрадені речі продав на ринку, а на виторгувані гроші купив спиртного.

Правоохоронці вилучили у затриманого знаряддя злочину - металеву фомку, а також встановили його причетність ще до чотирьох подібних крадіжок, одна з яких була скоєна ще в 2008 році - виявляється, злодій був зі стажем.

Як зазначив полковник міліції Володимир Рапута, за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «крадіжка, поєднана з проникненням у житло...», що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років і передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Досудове розслідування триває.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини