Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:29:41

Бійців АТО, звинувачених у побитті командирів, випускають із СІЗО

01.12.2014   15:34Агенцiя

Олексія Артюшенка, одного з чотирьох бійців 13 батальйону, яких звинувачують у побитті офіцерів у Гончарівському, випустили під особисту відповідальність із СІЗО.

Відповідне рішення прийняв Апеляційний суд Чернігівської області сьогодні, 1 грудня.

Запобіжний захід у вигляді утримання під вартою військовослужбовцю Артюшенку призначив Деснянський районний суд 27 листопада.

Досі чекає на рішення апеляційного суду щодо зміни запобіжного заходу ще один боєць 13 батальйону Євгеній Косовець.

Двох інших військовослужбовців відпустили з під варти, зокрема Олександра Косовця під особисту відповідальність та Олександра Кладкевича випустили під заставу.

Під час сьогоднішнього судового засідання адвокат бійців 13 батальйону зауважив, що затримання військових взагалі було незаконним, а отже, і подальші дії прокуратури та суду були також незаконними. Проте, суд не зняв обвинувачень взагалі.

Також, за словами адвоката, всі слідчі дії з цієї справи мав проводити слідчий, а не прокурор, як це було. Прокурор, у свою чергу, сказав, що все відбувалося за чинним законодавством, оскільки у необхідних випадках прокурор може вести слідство.

Вислухавши доводи по цій справі двох сторін Апеляційний суд Чернігівської області задовольнив апеляційний позов адвоката Артюшенка та постановив звільнити його з-під варти негайно.

Нагадаємо, як повідомляла військова прокуратура, в одній з військових частин група військовослужбовців, призваних з мобілізації, перебуваючи в нетверезому стані і грубо порушуючи військову дисципліну і Статут Збройних сил України, в суперечці з командиром та заступником начальника штабу військової частини застосували до них фізичне насильство, спричинивши тілесні ушкодження. Зараз постраждалі офіцери проходять лікування.

За результатами проведення першочергових слідчих дій встановлено, що вказане кримінальне правопорушення скоїли 4 військовослужбовців. Вони затримані за ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, їм уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 405 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо начальника, вчинені групою осіб, або із застосуванням зброї, або в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, карається позбавленням волі від 5 до 10 років). За клопотанням військової прокуратури суд обрав для підозрюваних запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Чернігівщина: події і коментарі

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини