Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:35:25

На Чернігівщині продовжується боротьба з африканською чумою свиней

26.11.2014   13:31

Чергове засінання Державної надзвичайної протиепізотичної комісії при облдержадміністрації під керівництвом заступника голови ОДА Костянтина Лубенцова відбулось 26 листопада.

У ході обговорення заслухано пропозиції членів комісії щодо внесення змін в рішення протоколу попереднього засідання.

Так, в. о. директора Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Катерина Тканко запропонувала нову редакцію порядку регулювання чисельності хижих та шкідливих тварин в межах природно-заповідного фонду на території Чернігівської області, створену з урахуванням науково-обгрунтованих експертних висновків.

Начальник Чернігівського обласного управління лісового та мисливського господарста Андрій Пивовар порушив питання про невідкладну роботу з обліку мисливців та працівників лісових господарств області. Також, він запропонував залишити проведення роз’яснювальної роботи щодо нерозповсюдження африканської чуми свиней Державним надзвичайними протиепізотичними комісіями при райдержадміністраціях та міських радах.

На сьогодні, найбільш доцільним заходом боротьби з поширенням АЧС вважається відстеження кількості диких тварин та їх відстріл на майданчиках відгодівлі. Триває робота із вдосконалення порядку захоронення диких тварин та матеріально-технічного забезпечення цього процесу.

За словами Костянтина Лубенцова, у районах, де були зафіксовані спалахи АЧС, домогосподарствам були виплачені компенсації за рахунок коштів обласного бюджету.

– Необхідно робити усе можливе, щоб запобігти виникненню нових спалахів захворювання диких свиней на території Чернігівщини, – наголосив заступник голови. – Також важливим завданням є недопущення поширення АЧС за межі області. Адже це поставить під загрозу всю країну.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини