Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 15:39:37

Незабаром громадськість Чернігова обговорить створення площі Героїв Небесної Сотні

25.11.2014   17:47

До Чернігівської міської ради надійшло звернення від представників громадських організацій із пропозицією з метою вшанування всіх загиблих Героїв, які віддали своє життя за майбутнє нашої держави, назвати частину скверу на перетині проспекту Миру та проспекту Перемоги, що навпроти готельного комплексу «Україна», площею Небесної Сотні.

З цього приводу заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров 25 листопада провів нараду з керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради та з представниками громадських організацій.

Учасники обговорення внесли свої пропозиції. Зокрема, Станіслав Віхров зазначив, що відповідно до Розділу 4 статті 45 та 50 Статуту територіальної громади міста Чернігова це питання потребує проведення громадських слухань.

Ініціаторам рекомендовано підготувати звернення до Чернігівського міського голови з відповідною пропозицією, а також визначитись із місцем та датою проведення громадських слухань.

За словами заступника міського голови, наступним етапом буде проведення відкритого конкурсу на кращу ідею Меморіального комплексу Героям Небесної Сотні серед архітекторів, дизайнерів та художників нашого міста, який потім буде встановлено у цьому сквері. «В цих роботах повинно бути враховане усе – патріотичність, естетичність і те, що цей комплекс повинен нагадувати про всіх тих, хто боровся за свободу та незалежність України», - підкреслив С. Віхров.

Останні новини Чернігівщини

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.