Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:48:14

Громада Чернігівщини не залишить своїх захисників без допомоги

25.11.2014   08:19

Ситуацію з відправкою 41-го мотопіхотного батальйону в зону проведення АТО, що сколихнула чернігівську громаду минулого тижня, вдалося вирішити.

Учора бійці цього батальйону разом із технікою, запасом палива та харчів вирушили виконувати бойове завдання на схід країни. Про це повідомив представникам засобів масової інформації керівник регіонального медіа-центру Міністерства оборони України в Чернігові Вадим Мисник 24 листопада під час чергового брифінгу в облдержадміністрації.

- Після виведення на ротацію батальйони територіальної оборони були переформатовані у мотопіхотні. Відтоді батальйони стали повноцінними одиницями Збройних Сил України з іншими функціями та завданнями, - зазначив Вадим Мисник.

Під час півторамісячного перебування в 169-у навчальному центру сухопутних військ, за його словами, бійці мали відпочити, відремонтувати понівечену техніку і в потрібний час знову відбути для виконання бойового завдання на схід країни. На жаль, процес формування залізничного ешелону та завантаження всього необхідного для батальйону затягнулися. Також проявилась нездатність командуючого складу батальйону і вищого керівництва вирішувати організаційні питання, зокрема, гарячого харчування для бійців, дров для опалення вагонів, забезпечення питною водою тощо. Але, хто і на якому рівні допустив службову недбалість - встановить військова прокуратура. Наразі ж проводиться службове розслідування.

- Завдяки злагодженим діям волонтерів, влади, управління ДСНС в області вдалося вирішити всі проблемні питання. Зокрема, було організовано гаряче харчування для бійців, підвіз дров для опалення вагонів. Силами ДСНС було розгорнуто намет, польова кухня та водонагрівальний автомобіль, - повідомив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи Сергій Болдирев.

За кошти обласного бюджету для бійців батальйону було придбано велику кількість одягу, обладнання та спорядження.

Крім цього, протягом останніх двох днів Міністерство оборони України доукомплектувало 41-й мотопіхотний батальйон військовою технікою, генераторами, пально-мастильними матеріалами, зимовим одягом, бронежилетами 4-го ступеню захисту, боєприпасами та стрілецькою зброєю.

Для того, щоб у подальшому уникнути таких неприємних ситуацій, за інформацією представниці «Єдиного волонтерського центру» Ірини Березинець, волонтери планують інспектувати кожне відправлення в зону АТО наших вояків, щоб пересвідчитися, чи всім необхідним вони забезпечені. Адже бійці, за її словами, й надалі потребують допомоги і сподіваються на нашу підтримку.

На їх думку, не менш важливим для вояків, які побували в зоні АТО, є питання надання їм психологічної допомоги. А щоб ця допомога була так би мовити адресною, запропонували долучати до цього студентів Чернігівського національного педагогічного університету.

Актуальними на сьогодні залишаються питання надання підтримки, допомоги сім’ям загиблих військових. Для цього обласна державна адміністрація разом з волонтерами планує провести в грудні захід, спрямований на розв’язання психологічних та юридичних проблем рідних та близьких героїв, які захищали територіальну цілісність нашої держави.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини