Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:59:57

Воїни АТО мають відчувати всебічну підтримку

25.11.2014   07:41Агенцiя

Країна повинна об’єднати всі зусилля аби війна на сході країни швидше скінчилася. Такої думки учасники круглого столу, організованого ГО «Центр підтримки армії Андрія Дериземлі», що відбувся 24 листопада. До обговорення були запрошені представники місцевого самоврядування, керівники структурних підрозділів ОДА, підприємці, волонтерські організації, учасники АТО та члени їх родин.

Під час засідання підіймалися важливі питання: забезпечення бійців одягом, їжею та військовою технікою; допомога родинам воїнів АТО та участь в цьому громади та відповідних органів влади.

— Те, що відбувалося днями на платформі «Чернігів-Північний» під час відправки 41 батальйону та завантаження техніки, є надзвичайно показовим, — підкреслив директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА Сергій Болдирев. — Необхідно ретельно підбирати кадри Збройних сил України. Якщо у спокійних областях така неорганізована робота, то про що ж далі може йти мова?

Також Сергій Болдирев зазначив, що необхідно уже зараз налагоджувати систему видачі посвідчень та присвоєння звання учасника бойових дій. Для цього необхідно створювати місцеві комісії і лише складні випадки залишати на розгляд столичним органам.

Директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Оксана Сердюк зауважила, що облдержадміністрація робить усе можливе для покращення умов перевезення військовослужбовців на місця дислокації та додому. Також, 1-2 рази на тиждень організовується доставка допомоги, зібраної волонтерами, родичами та просто не байдужими. Кошти на це виділяють інвестори.

Та варто зауважити, що «левова частина» допомоги воїнам АТО та їх родинам все ж належить волонтерам.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини