Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:30:18

Чернігівців запитають, чи довіряють вони суддям

24.11.2014   12:26Агенцiя

З листопада і до кінця грудня 2014 року в Апеляційному суді Чернігівської області проводиться опитування відвідувачів щодо якості його функціонування.

Всеукраїнська коаліція з надання правової допомоги реалізовує проект «Створення позитивного іміджу суду через виявлення та усунення типових проблем в діяльності судів» за підтримки програми USAID «Справедливе правосуддя» в 4-х пілотних регіонах України, зокрема й у Чернігівській області.
Для  вивчення рівня довіри громадськості до судів  відвідувачам суду волонтери пропонують заповнити анонімну анкету із декількома блоками запитань.

- Цей проект націлений на підвищення довіри людей до судової влади та усунення проблеми із доступом громадян до суду, - розповідає юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Наталія Піддубна. -  Дуже часто люди, приходячи до суду, потребують елементарної консультації, яка допоможе подолати їм певний страх перед судом, суддею, офіційними процедурами, тощо. За спостереженнями наших юристів, в судах часто можна почути негативний тон, пересилання людини із кабінету в кабінет, де вона змушена відстоювати довжелезну чергу . Це все негативно відображається на загальному іміджі судової влади в Україні. Крім того, люди часто не знають до якого суду звертатись, не завжди можуть зорієнтуватися в інформаційних стендах, зразках процесуальних документів, тощо. Внаслідок цього у них формується негативна думка про те, що в суді  не можна добитися правди.

В Апеляційному суді схвально зустріли таку ініціативу, адже це допоможе виявити приховані недоліки в роботі та усунути їх.
- Усі критичні зауваження та побажання, висловлені відвідувачами суду, будуть враховані, - запевнив голова Апеляційного суду Чернігівської області Садіг Тагієв. - Суд зацікавлений у тому, щоб громадяни, які звернулися за захистом своїх прав, покинули приміщення із відчуттям торжества справедливості. Цього можна досягти, насамперед, законними та справедливими судовими рішеннями, але не менш важливими є комфорт, ввічливість працівників, доступність інформації, дотримання процесуальних строків, тощо. Суд просто зобов’язаний бути авторитетним – реальним гарантом і надійним захисником прав та інтересів громадян. Наше завдання, щоб українське правосуддя поважали в усьому світі: справедливий суд держави – це його авторитет за її межами.
Виконавчий директор Всеукраїнської коаліції з надання правової допомоги Віталій Місяць підтримав думку, що зміни в судовій системі необхідні задля того, аби кожен громадянин мав довіру до судової влади та знав, що звернення до суду не є «тяганиною», а реальним шансом вирішити проблему в правовому полі.

В ході реалізації проекту буде зібрана та проаналізована інформація за такими параметрами як, наприклад, доступність суду, зручність та комфортність перебування в суді, повнота та ясність інформації, прийнятність витрат, пов’язаних зі зверненням до суду, доступність правової допомоги у разі необхідності, дотримання термінів судового розгляду, сприйняття роботи працівників апарату суду, сприйняття роботи судді.

Результати дослідження будуть презентовані в Чернігові на початку 2015 року.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини