Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:04:55

На Прилуччині правоохоронці затримали зловмисника, який побив та обікрав жінку

22.11.2014   08:23

Дільничні інспектори Прилуцького міськвідділу міліції затримали літнього зловмисника, який після побиття обікрав наочно знайому жінку.

Як розповів начальник Прилуцького МВ УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Олександр Меша, 19 листопада до чергової частини міськвідділу звернулася 64-річна жителька одного з сіл району з заявою про те, що її наочно знайомий після спільного вживання спиртних напоїв побив її та викрав з її будинку грошові кошти в сумі 500 грн.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група Прилуцького міськвідділу та дільничний інспектор міліції.

В ході опитування потерпілої з'ясувалося, що наочно знайомий чоловік частенько допомагав потерпілій по господарству, за що господиня розраховувалася з ним або грішми, або спиртним. Того дня він рубав їй дрова. Коли закінчив справу - господиня запропонувала відзначити завершення роботи застіллям. Коли обід вже підходив до кінця, поштарка принесла бабусі пенсію. Побачивши це, захмелілий «роботяга» став вимагати «продовження бенкету», але господиня вирішила, що йому вже досить і спробувала спровадити розпашілого заробітчанина. Це розлютило чолов'ягу і він став лупцювати жінку руками, а потім схопив держак від лопати та продовжив екзекуцію - господиня впала на підлогу та закрила обличчя руками.

Коли її агресивний візитер пішов, потерпіла підвелася. Разом з чоловіком зникли і 500 гривень з пенсії, яку вона щойно отримала.

Вислухавши пояснення, дільничний завітав у сусіднє село, де мешкав наочно знайомий потерпілої. Той, побачивши правоохоронця, у всьому зізнався та дав правдиві свідчення. Грошей, правда, в нього вже не виявилося - пропив з приятелями, але за даним фактом відкрите кримінальне провадження одразу за двома статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.185 «крадіжка» та ч.1 ст.122 «умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження» (бо у потерпілої лікарі діагностували перелом руки). За крадіжку чоловікові загрожує штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або два роки виправних робіт, або позбавлення волі на строк до трьох років. За тілесні ушкодження, майже аналогічно - виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини