Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:27:22

Користувачами безкоштовних електронних ключів у Чернігові стали більше 4 тисяч осіб

19.11.2014   15:10

З початку року безкоштовні посилені сертифікати ключів електронного цифрового підпису у Чернігові отримали 4383 абонентів.

Про це повідомив начальник відділу реєстрації користувачів при ДФС у Чернігівській області Олександр Кулик.

Найактивнішими користувачами даної послуги є фізичні особи – підприємці, кількість яких за 10 місяців цього року сягнула 3,12 тис. осіб. Кількість юридичних осіб менша і становить – 1,26 тис. осіб. Крім того електронні ключі отримують і фізичні особи для декларування в електронному вигляді.

Нагадуємо платникам, що з 1-го січня 2015 року розпочнеться кампанія декларування громадянами майнового стану та доходів, отриманих ними протягом 2014 року.

Згідно із положеннями Податкового кодексу України термін подання річних податкових декларацій про майновий стан та доходи, отримані фізичними особами у 2014 році встановлено до 1 травня 2015 року.

Для спрощення процедури подання декларації на офіційному сайті Державної фіскальної служби функціонує електронний сервіс «Декларування oн-лайн».
Подання звітності в електронному вигляді має ряд переваг, а саме:
- уникнення витрачання часу у чергах до податкового інспектора або „вікна” прийому звітності при поданні звітності;
- гарантія автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність арифметичних помилок та описок;
- підтвердження доставки звітності.

Отримати безкоштовно електронні ключі можна в приміщенні інспекції, звернувшись до відділу реєстрації користувачів (каб.14).
Фізичним особам необхідно надати наступні документи:
- заповнену та підписану Реєстраційну картку (для фізичної особи/фізичної особи - підприємця) у двох примірниках;
- копія паспорта підписувача (копії 1-2 сторінок (3-6 за наявності відміток) та сторінка з відміткою про реєстрацію місця проживання), засвідчена підписом власника;
- копію облікової картки платника податків (довідки про присвоєння ідентифікаційного коду ДРФО). Якщо через релігійні переконання фізична особа відмовилась від реєстраційного номеру облікової картки платника податків, додатково подається копія сторінки паспорту з відміткою про таку відмову.

ДПІ у м. Чернігові запрошує фізичних осіб до подання податкових декларацій про майновий стан та доходи в електронному вигляді. Адже електронне звітування – це завжди швидко, зручно та безпечно!

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини