Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:11:14

"Шляхетність" грабіжників не допоможе їм уникнути відповідальності

19.11.2014   10:47

Співробітники карного розшуку Прилуцького міського відділу УМВС в ході проведення операції «Майно» розшукали та затримали двох грабіжників, які, погрожуючи пенсіонерці предметом, схожим на пістолет, відібрали в неї 10 тисяч гривень.

Повідомлення про злочин до чергової частини Прилуцького міськвідділу надійшло днів десять тому.

77-річна жителька одного з сіл району розповіла, що серед ночі до її помешкання, шляхом виставлення вікна у веранді, проникли невідомі люди в масках та, погрожуючи господарці предметом схожим на пістолет, заволоділи грошовими коштами в сумі 10 тисяч гривень. А ще бабуся повідомила, що зловмисники, дізнавшись від переляканої жертви де лежать гроші, переполовинили суму (у схованці лежало 20 тисяч гривень) і зникли не зачепивши стареньку й пальцем.

Співробітники Прилуцького міськвідділу провели подвірний обхід села, перевірили підобліковий елемент та вивчили речові докази, які невідомі грабіжники залишили на місці пригоди. В ході проведення операції «Майно» через тиждень оперативники встановили особи зловмисників і почався їх розшук.

Оскільки один з підозрюваних був родом з Пирятина, то до нього додому і вирушили оперативники карного розшуку Прилуцького міськвідділу. Підозрюваного затримали вже при виході з дому. Іншого зловмисника, мешканця села, що неподалік Прилук, було затримано на залізничній станції Гребінка, Полтавської області.

При проведенні перевірки з'ясувалося, що обоє зловмисників - не працюючі, раніше засуджені: один - за крадіжки, інший - за завдання тілесних ушкоджень. Під час проведення санкціонованого обшуку, в помешканні одного з них було виявлено та вилучено пів кілограма подрібнених рослин конопель.

Відкрито два кримінальних провадження: за фактом пограбування - згідно ч.3 ст.186 «грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдав значної шкоди потерпілому», що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років; а також згідно ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, наркотичних засобів без мети збуту», за що передбачено відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Обоє зловмисників затримані в порядку статті 208 Кримінально-процесуального Кодексу України та поміщені до ізолятора тимчасового тримання Прилуцького МВ УМВС.

Досудове розслідування триває.
 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини