Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:39:25

За день вчинив два злочини або "горбатого могила виправить"

15.11.2014   08:35Агенцiя

Працівники Чернігівського райвідділу внутрішніх справ затримали 41-річного жителя селища Михайло-Коцюбинське, який протягом одного дня встиг скоїти викрадення автомобіля і пограбування.

А розпочав чоловік свої «пригоди» ще зранку. Вже до восьмої години він устиг, як кажуть, добряче прийняти на груди і потягло «на подвиги».

Проходячи мимо однієї з організацій, він побачив «Москвича». На свою біду власник автомобіля лише на хвильку його залишив із ключем у замку запалювання, але цього вистачило, щоб до машини «приросли ноги».

За день вчинив два злочини або «горбатого могила виправить» (фото2)Виявивши пропажу, чоловік негайно зателефонував до райвідділу міліції, і правоохоронці почали діяти по «гарячих слідах». На допомогу їм прийшли й працівники Державтоінспекції. Тож не минуло й години, як викрадений автомобіль вже потрапив у поле зору правоохоронців. Залишилося лише якось зупинити цього агресивного горе-водія: адже, побачивши, як той кермує, стало зрозумілим, що він взагалі не адекватний.

Отож, щоб не наробив той лиха, правоохоронці, виявивши неабияку витримку та високий професіоналізм, зупинили його подалі від перехожих, які в будь-який момент могли стати його потенційними жертвами. До речі, зроблена експертиза засвідчила, що в крові водія на той момент було 3,1 проміле алкоголю. А це свідчить про те, що не один стакан оковитої він уже встиг прийняти до того, як сісти за кермо викраденого ним легковика.

Повернувши автомобіль власникові та склавши відповідні документи, відносно викрадача відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом з будь-якою метою) - карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Оскільки запобіжного заходу за цей вид злочину не передбачається, чоловіка відпустили додому чекати на рішення суду.

Здавалося б, цей гіркий урок повинен був би піти йому на користь. Аж ні. Повернувшись додому, чолов'яга вирішив «догнатися». Та, не знайшовши вдома ні краплі спиртного, пішов до місцевого магазину. Не маючи й копійки в кишені, замовив пляшку горілки. Коли ж товар поставили на прилавок - схопив пляшку і мерщій до виходу. На вимогу продавця розрахуватися - тільки прибавив ходу. На крик підбіг один із місцевих жителів, котрий проходив мимо. Зрозумівши в чому справа, кинувся доганяти грабіжника. Але той вирішив не здаватися, а коли відчув, що буде затриманий - став бити чоловіка пляшкою по голові. Бив, аж доки та не розлетілася на друзки.

Отож довелося вдруге за день побувати в міліції. Але на цей раз він уже там залишиться надовго. Наразі відносно нього відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого...) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років. Та чи допоможе це йому?

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини