Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:12:31

У Прилуках музей іде до людей

07.11.2014   10:03Агенцiя

Нещодавно працівники Прилуцького краєзнавчого музею ім. В. І. Маслова презентували новий проект «Музей іде до людей». В рамках цього проекту буде реалізовуватися програма «Музейний майданчик».

Мета даного проекту наблизити аудиторію відвідувачів до музею, змінити ставлення громади міста та і взагалі суспільства до музеїв, як нудних і нікому не цікавих закладів.  І якщо в багатьох жителів містечка немає часу або бажання прийти до музею, музей вирішив сам піти в гості до жителів міста Прилуки.



Отож 30 жовтня 2014 р. у фойє сесійної зали Прилуцької міської ради була представлена виставка «Обличчя пращурів». Цього дня у міській раді проходила чергова сесія. І оскільки депутати є обранцями прилуцької громади,  вони повинні бути обізнані в сфері життєдіяльності місцевого музею.

На виставці було представлено всього дев’ять портретів відомих постатей з колекції музею. Серед яких Юрій Хмельницький, Іван Мазепа, Андрій Безбородько, Кирило Розумовський, Данило Апостол та інші. Роботи кін. ХІХ ст. невідомих авторів. Роботи унікальні і в плані мистецтва, і в плані історії. Один недолік цих робіт, вони не мають належного обрамлення. Тому працівники і вирішили представити таку виставку на якій обличчя пращурів з картин звертаються до народних обранців з проханням допомогти у  придбанні рам. Адже за експонуванням даної виставки криється велика проблема мистецького відділу прилуцького музею. На сьогодні у музеї налічується близько 3 тис. творів мистецтва, але преважна більшість із них немає рам, скла.  На виставці музейники встановили спеціальну скриньку для збору коштів на придбання рам. Активність народних обранців була слабенька. Виявляється легше говорити про проблему, аніж її вирішувати. Але музейники народ тихенький, а проте сильний духом. І як говорить народна мудрість «Тиха вода греблю рве». Так і прилуцькі музейники тихенькими кроками намагаються зруйнувати людську байдужість до музеїв, аде це наша історія, наша культура, наше майбутнє.

В рамках проекту «Музей іде до людей» прилуцькі музейники  плануються інші не менш цікаві і важливі виставки, зустрічі, акції поза стінами музею.

Директор Прилуцького краєзнавчого музею
ім. В.І.Маслова  Тетяна Зоць

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини