Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 10:24:25

Чергові жертви інтернет-шахраїв

01.11.2014   16:45

Ми вже не раз застерігали наших співгромадян, щоб вони були завжди обачними з операціями купівлі чи продажу в мережі Інтернет, так як останнім часом значно збільшилося число жертв так званих Інтернет-шахраїв.

У своїй «роботі» ці «спритники» випитують дані, за допомогою яких можна обнулити рахунок Вашої картки, навіть не вставляючи її в банкомат, або, ввійшовши в довіру, обіцяють надіслати бажаний товар, але з попередньою оплатою.

Все залежить від конкретної ситуації. В більшості такі люди діють за одним і тим же сценарієм.

Вчора до Чернігівського міськвідділу міліції звернулася 25-річна жителька обласного центру й повідомила, що вона через термінал одного з відомих банків перевела кошти в сумі 1400 гривень якійсь особі в рахунок оплати за планшет «I Pad-3», оголошення про продаж якого знайшла на одному із Інтернет-сайтів. Але після цього минуло вже декілька днів, та й до цього часу вона не отримала ні планшета, ні грошей назад.

З аналогічною заявою також звернулася до Прилуцького міськрайвідділу внутрішніх справ і 33-річний житель одного із сіл району. Він заявив, що ще на початку серпня таким же чином перерахував кошти в сумі 4199 гривень незнайомцю за обіцяний мобільний телефон, але й до цього часу бажаної речі так і не отримав. Та й грошей назад тепер не знає з кого вимагати.

Ці події зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини