Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 19:22:06

Сам себе преміював

30.10.2014   17:07

Працівниками Чернігівського УБОЗу складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно міського голови одного з райцентрів області, який, всупереч рішенню сесії міської ради «Про умови оплати праці міського голови та присвоєння рангу посадової особи» щодо економії фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік, виписав собі премію, що майже вдвічі перевищує його посадовий оклад.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, 29 жовтня працівниками управління боротьби з організованою злочинністю, відповідно до ч. 1 ст. 172-7 «Порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів» Кодексу України про адміністративні правопорушення складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно міського голови одного з райцентрів області.

Цей чоловік будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування 4 категорії, 7 рангу, 31 грудня 2013 року підписав розпорядження, згідно якого, за підсумками роботи у грудні 2013 року, отримав премію у розмірі 160% посадового окладу, що спричинило виникнення конфлікту інтересів в його службовій діяльності, про наявність якого він не повідомив у письмовій формі сесію міської ради.

Водночас, згідно рішення сесії міської ради «Про умови оплати праці міського голови та присвоєння рангу посадової особи», виплата щомісячних премій міському голові здійснюється тільки у розмірі 20% посадового окладу в межах фонду преміювання та економії фонду оплати праці на відповідний бюджетний рік.

Так, при винесенні розпорядження міського голови в грудні 2013 виникла суперечність між особистими інтересами, що полягали у бажанні незаконного отримання коштів у вигляді завищеної премії та можливістю прийняти таке рішення, що суперечить вимогам абз.2 п.6 постанови Кабміну від 9.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» та ч.1 ст. 6 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що, в результаті, призвело до незаконного нарахування майже 3 000 гривень доплати до заробітної плати.

Таким чином останній порушив вимоги п. 1, 2 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» та ч.1 ст. 12-1 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», чим скоїв адміністративне корупційне правопорушення, яке підпадає під ч.1 ст.172-7 КУпАП і загрожує накладенням штрафу від десяти до ста п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Протокол направлено на розгляд до районного суду.
 

Останні новини Чернігівщини

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима

Чоловіка засуджено за замах на умисне вбивство вітчима 14:01

За процесуального керівництва прокурора Чернігівської окружної прокуратури доведено вчинення суспільно-небезпечного діяння 32-річним місцевим мешканцем замаху на умисне вбивство (ч.2 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України).

У Чернігові вшанували пам'ять жертв Другої світової війни та вклонилися перед всіма, хто боровся з нацизмом 13:59

В.о. міського голови Олександр Ломако, заступники міського голови, голова міської ради ветеранів Ірина Четвертак та громадськість, вшанували пам'ять всіх жертв Другої світової війни. Поклали квіти до пам'ятного знаку у сквері Магдебурзького права, а також стели загиблим в АТО/ООС.

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини