Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:58:23

У Чернігові ЗІЛи перетворюють на зенітки

29.10.2014   17:40

Чернігівські підприємці переробили вантажний автомобіль ЗІЛ-13 на зенітну установку для 41-го батальйону територіальної оборони. Про це повідомив начальник регіонального медіа-центру Міноборони у м. Чернігові Вадим Мисник.

"Працівники Чернігівського підприємства "ТАН" відремонтували та переобладнали під зенітну установку автомобіль ЗІЛ-13, що належить 41-му батальйону територіальної оборони. Усього за тиждень вони зробили з цієї вантажівки справжній броньовик, озброєний зенітною установкою та крупнокаліберним кулеметом ДШК", - розповів він.

За словами Мисника, кабіну, двері та паливний бак машини фахівці захистили листовим залізом. На лобове скло і двигун встановили броньовану протикомулятивну решітку. Борти кузова зробили подвійними і наповнили специфічним матеріалом - транспортною стрічкою та керамікою, що значно підвищило їх захист. Так само надійно облаштували місця кулеметника, навідника та стрільця зенітки.

Разом із заводчанами працював і командир екіпажу цієї машини, який з власного бойового досвіду знає її найуразливіші місця. Майстри реалізували практично всі прохання військових.

Під час спільної роботи оновлений автомобіль отримав власну назву - "Зутан", що поєднує в собі абревіатури "ЗУ" - зенітна установка і "ТАН" - Технології Академії наук, що, власне, є назвою підприємства.

В.Мисник додав, що ВАТ "ТАН" із березня активно допомагає армії: ремонтує військову техніку, відправляє бійцям засоби захисту, військове спорядження та амуніцію, на що витрачає десятки тисяч гривень.

Як повідомляло агентство, 41-й чернігівський батальйон територіальної оборони нещодавно повернувся із зони АТО, де знаходився 4 місяці. Більше двох із них підрозділ перебував у безпосередньому контакті з бойовиками в одній із найгарячіших точок АТО - поблизу населеного пункту Дебальцеве на Донеччині. Більшість техніки батальйону потребує капітального ремонту.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини