Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:47:56

Зведений батальйон територіальної оборони Ніжинщини був створений найпершим у країні

29.10.2014   12:46Агенцiя

Військово-патріотична організація «ЗБТО-ГРОН», була створена у березні місяці 2014 року групою активних громадян Ніжинщини з метою організації навчанню військовій справі громади, та захисту рідного краю.

ВПО «ЗБТО-ГРОН» у тому ж місяці заснувала «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» під керівництвом Тимура, за підтримкою міського голови, а на той час секретаря міськради Лінника А. В.

На даний момент сотні бійців, які проходили навчання у ВПО «ЗБТО-ГРОН» служать в добровольчих батальйонах «Донбас», «Азов», «Дніпро 1», «Луганськ 1 » та інші. Проходять службу у складі «Національної гвардії України» та Збройних силах України.

Мало хто знає, що саме «Зведений батальйон територіальної оборони м. Ніжина» був першим у державі батальйоном територіальної оборони, який і поклав початок формуванню десятків батальйонів територіальної оборони по всій країні, які потім увійшли або формувалися у складі ЗСУ чи МВС.

Саме колективом ВПО «ЗБТО-ГРОН» була доведена ідея до Міністерства оборони України, щодо необхідності у формуванні такого плану структур по всій країні для захисту нашої держави.

Не все пішло так як планувалося, а саме:

— сформувати в кожному місті по батальйону ТРО, особовий склад, якого б знаходився на своїх робочих місцях, і раз на тиждень, принаймні, приходив до місця, де б була зброя на зазначений особовий склад і отримував якісні знання з військової підготовки.

Якщо перемножити як мінімум 350 міст України, в яких могли бути створені такі підрозділи по 400 осіб у кожному, то ми б отримали приблизно 140 000-ну армію.

При чому, державі непотрібно було б витрачати кошти на їх забезпечення, окрім тих розходів, що необхідні для проведення практичних стрільб. Це свого роду партизани. На даний час, така формула приблизно втілена в ідею рот охорони при військових комісаріатах та в загонах оборони, що теж сформовані при військових комісаріатах України.

Ця ідея також належить громаді Ніжинщини. Більше того, кілька тижнів тому, на Ніжинщину прибули представники військових комісаріатів з 22 регіонів України, всі, крім Луганської та Донецької областей і, звісно, Криму. Їхній візит пов’язаний з отриманням знаннь у партизанщині, роботі диверсійно-розвідувальних груп. Вони прибули саме в цей край, бо програма бойової підготовки для партизан, єгерів та ДРГ, була розроблена спеціалістами з ВПО «ЗБТО-ГРОН» та затверджена Міністерством оборони України.

Наразі, отримавши спеціальну підготовку, представники регіонів навчають особовий склад МОУ у своїх регіонах.

ВПО «ЗБТО-ГРОН» вважає, що тільки підготовка сотень тисяч партизан «від сохи» можуть дійсно забезпечить оборону України, бо як показує історія, народний спротив ще ніхто ніколи не долав.

Слава Україні!

Прес-служба ЗБТО ГРОН
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.