Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:21:53

В Прилуках міліція затримала двійцю грабіжників

29.10.2014   07:46

Завдяки оперативному реагуванню на повідомлення про кримінальне правопорушення та чіткій взаємодії різних служб міліції працівники Прилуцького міського відділу УМВС «за гарячими слідами» розкрили пограбування двох місцевих жителів.

Вночі 27 жовтня до Прилуцького міського відділу внутрішніх справ звернулися двоє молодих місцевих жителів, 1991 та 1992 років народження, із заявами про скоєні у відношенні них пограбування. Внаслідок злочинів обидва юнаки позбулися засобів зв'язку - смартфону та мобільного телефону.

Потерпілі в ході їх опитування працівниками пояснили, за яких обставин відбулося пограбування. Виявляється, під час вечірнього відпочинку в центральній частині міста не розминулися дві молодіжні компанії. Учасник однієї з них, до якої входили двоє хлопців та дівчина, просто на парковій алеї демонстративно розбив пляшку. Зустрічні хлопець з дівчиною не змовчали на це неподобство і зробили бешкетникові зауваження: мовляв, через такі вчинки окремих своїх представників країна ніяк Європи не дістанеться.

Молодиків обурила низька оцінка їхніх моральних якостей, і вони накинулися з кулаками на «любителя порядку». Але хлопчина виявився міцним і спробував дати відсіч нападникам. В процесі бійки куртка одного з них виявилася розірваною.

Тим часом і одна, й інша дівчина часу не гаяли. Тож до «високих ворогуючих сторін» невдовзі прибуло підкріплення. З'ясування стосунків молодь продовжила вже значно збільшеним кількісним складом. Власник зіпсованої куртки наполягав, щоб йому негайно заплатили та компенсували завдані збитки. Зрештою найбільш нахабний представник компанії, що вважала себе постраждалою, в процесі бійки відібрав спочатку в одного, а потім і в другого суперника мобільні термінали, і разом з друзяками вирішив забиратися геть.

Молодики поїхали з місця бійки на тому ж автомобілі, яким прибула «підмога». Пограбовані хлопці встигли запам'ятати деякі прикмети легковика і первинний напрямок його руху, після чого мерщій звернулися до міліції.

- Відразу після отримання цього повідомлення ми розпочали всі необхідні оперативно-розшукові заходи, - розповів начальник Прилуцького міського відділу УМВС підполковник міліції Олег Меша. - Відповідним чином були орієнтовані автомобільні патрулі ДАІ, які працювали в нічному місті, а також піші патрульні наряди. Досить швидко наряд ДАІ виявив автомобіль, схожий на розшукуваний, та групу молодих людей в його салоні. Один з пасажирів, прикмети якого співпадали з наданими потерпілими, мав при собі два мобільні термінали - саме тих марок і моделей, які були викрадені в ході пограбування. Ці апарати в нього було вилучено.

В діях 18-річного зловмисника вбачаються ознаки кримінального правопорушення згідно з ч.1 статті 186 Кримінального кодексу України («грабіж»), яка передбачає покарання для винних осіб у вигляді значного штрафу, виправних робіт або позбавлення волі на термін до чотирьох років. Розпочато досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини