Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:43:52

"Зутан" готовий до бою

27.10.2014   11:14

Підприємці Чернігівщини продовжують допомагати вітчизняній армії. Так, працівники Чернігівського підприємства ВАТ «ТАН» відремонтували та переобладнали під зенітну установку автомобіль ЗІЛ-131 41-го батальйону територіальної оборони.

Цей підрозділ нещодавно повернувся до Сіверського краю із зони АТО. Впродовж чотирьох місяців бійці батальйону виконували бойові завдання на сході України. Понад два місяці знаходилися в бойовому контакті з незаконними збройними формуваннями в одній з найгарячіших точок АТО поблизу населеного пункту Дебальцеве, що на Донеччині. Більшість одиниць техніки потребують капітального ремонту.

Фахівці підприємства ВАТ «ТАН» всього за тиждень зробили з цієї вантажної автівки справжній броньовик, озброєний зенітною установкою та крупнокаліберним кулеметом ДШК.

Разом із заводчанами працював і командир екіпажу цієї машини, який з власного бойового досвіду знає її найвразливіші місця. Майстри реалізували практично всі прохання військових.

Кабіна, двері та паливний бак захистили листовим залізом. На лобове скло та двигун встановили броньовану протикомулятивну решітку. Борти кузова мають подвійну броню з внутрішнім наповненням специфічним матеріалом - транспортною стрічкою і керамікою, що значно підвищує їхній захист. Місця кулеметника, навідника та стрільця зенітної установки теж обладнали захистом.

Під час спільної роботи ця машина отримала й власну назву – «Зутан», яка поєднує в собі безпосередньо її військове призначення, як зенітної установки (ЗУ), так і назву підприємства - Технології Академії Наук (ТАН).

Варто додати, що з березня цього року, підприємство «ТАН» активно долучилося до благодійної справи - допомоги вітчизняній армії. Крім ремонту військової техніки, колектив підприємства придбав та відправив до Збройних Сил України засоби захисту, військове спорядження та амуніцію на десятки тисяч гривень.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.