Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 14:18:07

Зведений загін чернігівських міліціонерів вирушив на Схід

20.10.2014   13:48Агенцiя

В неділю, для проведення сьомої ротації, в зону проведення антитерористичної операції вирушив зведений загін міліції з Чернігівської області.

Там вони змінять своїх бойових побратимів, які несли службу з 24 вересня і мають повернутися додому на відпочинок. До складу зведеного загону увійшли працівники апарату Управління МВС в Чернігівській області, Чернігівського міськвідділу та міськрайвідділів області, бійці спецпідрозділів - загалом близько півсотні правоохоронців.

Зведений загін УМВС в Чернігівській області виконуватиме ті ж функції, що і їх колеги, яких вони змінили: нестиме службу на блокпостах, патрулюватиме вулиці міст і сіл, здійснюватиме контроль за рухом транспорту, надаватиме допомогу місцевому населенню.

Як зазначив в напутній промові перед бійцями начальник УМВС України в Чернігівській області, генерал-майор міліції Олег Демченко, ситуація в зоні АТО непроста. Хоча українська сторона і дотримується режиму припинення вогню, бойовики щоденно порушують домовленості про перемир'я. Через неприязнь та відверту ворожнечу в лавах самих терористів, сутички з силами АТО спалахують в різних місцях протистояння, що створює певні труднощі у виконанні основних завдань зведеного загону - забезпеченні охорони громадського порядку, наданні допомоги місцевому населенню, наведенні порядку та підтриманні стабільності на контрольованій території. Але я певен, що чернігівські правоохоронці з честю виконають всі завдання, які ставляться перед нами Урядом і Міністерством внутрішніх справ.

Зведений загін перед відправкою був повністю забезпечений харчами, екіпіровкою, теплим обмундируванням і засобами захисту. Для повноцінного облаштування побуту бійців на блокпостах міліціонерам зведеного загону передали ковдри, матраци, каремати і плащ-накидки. Відчутну допомогу в цьому правоохоронцям також надали громадські активісти, волонтери, чернігівські підприємці та представники бізнесу, які зібрали для бійців зведеного загону медикаменти, продукти харчування та теплі речі, зокрема комплекти термобілизни.

Це вже сьома ротація чернігівських правоохоронців, багато міліціонерів уже не вперше беруть участь в антитерористичній операції, правоохоронці набули неоціненного бойового досвіду, який передають братам по зброї. Також цього дня на Донбас вирушила додаткова група співробітників батальйону спецпризначення «Чернігів». Не дочекавшись закінчення відпустки після ротації, бійці поъхали змінити своїх колег, які несуть службу в зоні АТО вже близько двох місяців.

Попри неробочий день, провести своїх побратимів на Схід прийшли друзі, колеги, близькі родичі правоохоронців. Вони побажали бійцям гідно виконати свій обов'язок і повернутися додому живими і здоровими.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини