Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 10:26:11

Після "передвиборних тортів" у хід уже "пішли" й гроші

18.10.2014   06:42Агенцiя

Як ми вже неодноразово повідомляли, напередодні виборів у Верховну Раду України чернігівські правоохоронці виявляють все більше агітаторів, які за те, щоб жителі населених пунктів 26 жовтня «правильно» проголосували за того чи іншого кандидата в народні депутати, «підгодовують» їх тортами, «підсвічують» їм свічками, як це, зокрема, робилося в Городянському та Семенівському районах.

У Козелецькому ж районі, очевидно, вирішили не заморочуватися з продуктами, а вирішили розраховуватися з «послушним електоратом» просто грошима. Про це свідчать три заяви від різних кандидатів у народні депутати, які 16 жовтня надійшли до Козелецького райвідділу внутрішніх справ. У своїх зверненнях до правоохоронців вони повідомляють, що днем раніше представники одного з кандидатів у народні депутати України в місті Остер роздавали людям по п'ятсот гривень за те, щоб вони та члени їхніх сімей зробили на виборчій дільниці «правильний вибір».

Як відомо, такі дії на мові Кримінального кодексу України називаються підкупом виборців. Отож працівники райвідділу міліції наразі проводять розслідування. Якщо ж факти підтвердяться - то всі винні у цьому понесуть покарання згідно з ч.1 статті 157 КК України (перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним Президентом України, народним депутатом України..., депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію) - карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.