Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:27:12

На Чернігівщщині УБОЗ затримав полковника ЗСУ під чаас отримання хабара

16.10.2014   10:36

15 жовтня співробітники УБОЗ УМВС України в Чернігівській області спільно з військовою прокуратурою Деснянського гарнізону шляхом проведення комплексу оперативних заходів під час отримання чергового хабара затримали «на гарячому» полковника Збройних Сил, в.о. командира військової частини.

В цей тяжкий для країни час українська армія, правоохоронці, Національна гвардія власною кров’ю доводять спроможність захищати Україну. Але героїзм одних інші намагаються компенсувати власною ницістю. При цьому називаючи себе військовими і маючи в руках чималу владу над підлеглими. Саме цією владою скористався для систематичного одержання неправомірної вигоди  в.о. командира однієї з військових частин.

Днями до працівників управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області надійшла інформація, що в.о. командира однієї з військових частини, дислокованих на Чернігівщині, систематично бере хабарі - обдирає підлеглих військовослужбовців.

Як розповів начальник УБОЗ підполковник міліції Вадим Філашкін, на цю інформацію правоохоронці відреагували негайно. Разом з колегами з військової прокуратури Деснянського гарнізону працівники УБОЗ провели комплекс негласних слідчо-розшукових дій та задокументували злочинну діяльність корупціонера в погонах згідно з вимогами закону. Було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (отримання хабара).

Під час проведення слідчих дій в рамках цього провадження, в своєму службовому кабінеті, що знаходиться на території військової частини, УБОЗівці та військова прокуратура «на гарячому» затримали виконуючого обов’язки командира військової частини. 37-річний полковник, будучи службовою особою, що займає відповідальне становище, вимагав та отримав одну тисячу гривень від військовослужбовця строкової служби цієї частини. Як пояснив солдат, командир вимагав гроші за непритягнення його до дисциплінарної відповідальності.
Подальші події розгорталися дещо непередбачувано і вкрай неприємно для щойно викритого хабарника. Побачивши, що на території частини працівники міліції та військової прокуратури здійснюють слідчі дії, до правоохоронців звернулися близько десяти бійців із заявами про злочинні дії командира по відношенню до них. Виявляється, офіцер постійно вимагав у військовослужбовців гроші за певні дії або бездіяльність.

Вадим Філашкіна підкреслив, що ця інформація була не голослівною і знайшла своє підтвердження в ході санкціонованого обшуку службового кабінету підозрюваного. Зокрема, було вилучено щоденник, в якому полковник власною рукою педантично занотовував, від якого саме військовослужбовця одержані гроші, яка сума та за що конкретно — чи то за непритягнення до дисциплінарної відповідальності за різні порушення статутів Збройних Сил України, чи за надання чергових звільнень у межах гарнізону.

Окрім цього, під час обшуку службового кабінету правоохоронці виявили та вилучили іноземну валюту та 10 тис. гривень, та також бурштин у кількості 300 грамів.

Співробітники міліції затримали підозрюваного офіцера Збройних Сил згідно зі статтею 208 КПК України і помістили його до ізолятора тимчасового тримання. Полковнику, за положеннями ч. 3 ст. 368 КК України («одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище»), «світить» чималий термін ув’язнення — від восьми до дванадцяти років, з конфіскацією майна.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини